Kráľovná popového gýču má najlepšie roky svojej kariéry zrejme už za sebou, s hudbou to však ešte nevzdáva. Po rokoch upadajúcej popularity sa Katy Perry rozhodla svojej tvorbe vdýchnuť nové smerovanie, dať zbohom gýčovým okrasám a nahrala skladbu When I'm Gone, akú by sme čakali skôr od Rihanny či Lady Gaga.

Posledný album Katy Perry bol prepadák. Minimálne ak by sme ho zrovnávali s jej predošlými úspechmi. Žiaden singel z albumu Smile (2020) nezaznamenal výraznejší úspech a žiaden nedokázal dosiahnuť na vrchol hudobných rebríčkov, ktoré boli v minulosti pre túto interpretku samozrejmosťou. Ak si ešte vôbec spomeniete, tak zrejme len na pieseň Never Really Over – tá však vyšla viac než rok pred samotným albumom. 

Katy si z toho zjavne ťažkú hlavu nerobila a rozhodla sa toto obdobie života v pandémii venovať najmä svojej rodine. Na svet priviedla svoju prvú dcérku a spolu s Orlandom Bloomom sa naplno vložili do rodičovských povinností.

S príchodom nového roku sa však speváčka rozhodla opäť vrátiť na koncertné pódiá s vlastnou šou v Las Vegas, ktorá pod názvom Play odštartovala ešte 29. decembra 2021. Práve v tento deň Katy predstavila aj svoju úplne novú skladbu When I'm Gone, ktorú nahrala spolu so švédskym producentom a dídžejom Alessom a ku ktorej v utorok zverejnila tanečný, no pre ňu dosť netypický videoklip.


Konečne dospelá Katy?

Katy Perry sa síce už na svojom albume Witness z roku 2017 snažila zbaviť nálepky infantilnej hviezdy, dokonca v tej dobe zásadne zmenila imidž – ostrihala sa a prefarbila na blond. To jej však dlho nevydržalo a už vtedy klesajúcu popularitu chcela (možno nie celkom dobrovoľne) zvrátiť spomínaným minuloročným albumom Smile, kde si opäť nasadila masku klauna (tentoraz doslova) a snažila sa znova zaujať gýčom, vďaka ktorému bodovala na začiatku minulej dekády. Rodáčke z Kalifornie však nepomohlo ani to, že sa snažila marketingovo využiť svoje tehotenstvo.


O tom prekvapivejšie pôsobí videoklip k novinke When I'm Gone, ktorý režírovala Hannah Lux David. Známa režisérka má na konte niekoľko klipov od Ariany Grande, Demi Lovato či Davida Guettu. V tomto prípade nečakajte žiadne jednorožce, cukrovinky ani hovoriace zvieratá. Katy stavila na veľmi sebavedomý a dospelý vizuál, v ktorom využije svoje ženské krivky a ukáže tiež to, že ani tanec pre ňu nie je žiaden problém.

Ak by sme túto tanečnú popovú pieseň s prvkami housu chceli porovnávať s predošlou diskografiou Katy, tak je to prakticky zbytočné. Štýlovo môže pripomínať azda len nahrávku 365, ktorú brunetka nahrala v roku 2019 s rusko-nemeckým producentom a DJ Zeddom.


Spomínaný vizuál k singlu When I'm Gone získal za prvých 24-hodín viac než milión prehratí, to však pre hviezdu tohto formátu nie je žiadne terno. Obzvlášť ak v minulosti jej klipy bez väčšieho problému dosahovali miliardové čísla. Či sa jej s novou tvorbou ešte niekedy podarí priblížiť úspechu hitov Firework, Roar alebo Dark Horse zatiaľ nevedno. Je však obdivuhodné, že to ani po rokoch strmého pádu jej popularity nevzdáva.

Ak by ste si jej najväčšie hity ale aj novinku When I'm Gone chceli vypočuť naživo, tak si môžete naplánovať cestu do Vegas na spomínanú šou. Rezidenciou speváčky sa stalo The Theater v Resorts World Las Vegas a cena lístkov začína na sume okolo 70 eur. Tam však na rozdiel od nového klipu dostanete aj poriadnu dávku infantilných kostýmov a rekvizít, ktorým sa preslávila.


Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/katyperry

Súvisiaci interpreti: Katy Perry