Peter Bič Project sa v roku 2015 nezastavia. Kapela vydá nový album, pripravuje slovenské turné, odohrá sériu koncertov v USA a rozbieha charitatívnu kampaň. Partia muzikantov okolo gitaristu Petra Bič vstúpila na hudobnú scénu pred troma rokmi a s piesňou Hey Now okamžite dobyla rádiový éter. Podarí sa jej úspešne nadviazať na hitový album Say It Loud?

Šestica muzikantov, ktorej sa podarilo zaujať aj v zahraničí, sľubuje, že nový materiál v porovnaní s debutom prekvapí. Hoci po hitoch Hey Now, či Thinking About You si uvedomujú očakávania, predsa len kráčajú vlastnou cestou bez toho, aby sa spoliehali na overenú istotu. Ako hovorí Peter Bič, rizika sa nebojí a verí, že chémia medzi pesničkami a fanúšikmi bude opäť fungovať.

"Na novom albume sme sa vyhrali s elektronikou, ale aj s akustickými nástrojmi, ktoré nám umožňujú spontánne vyjadriť naše pocity. Nebáli sme sa, napríklad, ani spolupráce s Kalim a Petrom Panom, čo by možno o nás tiež asi nikto nepovedal," prezradil líder skupiny.

Aktuálnym singlom z nového albumu je pieseň All Those Places, ktorá sa dostala aj na soundtrack k novej českej komédii Hodinový manžel. Pôvodne pomalá pieseň zmenila v rukách Petra Biča tempo a v štýle country sa rozklusala na príjemnú tanečnú vec. "Pri albume Say It Loud som presne vedel, čo chcem. Teraz sa v prvom rade nechávame viesť momentálnymi náladami. Stále mám totiž pocit, že máme čo objavovať. Teším sa z toho, keď hráme v skúšobni a experimentujeme so zvukmi, z čoho vzápätí vznikajú nové emócie," vysvetlil líder skupiny.


Zažite nahrávanie aj spoločný obed!

Keďže kapela momentálne pracuje na plné obrátky v štúdiu, chce sa o tvorivú atmosféru podeliť aj s fanúšikmi. Podmienkou je zaslať do konca februára na emailovú adresu manager@peterbicproject.sk pár viet o tom, aké príbehy a spomienky sa vám viažu k pesničkám Peter Bič Project.

A aký bude v prípade výhry váš program v spoločnosti členov skupiny? Nahrávacie štúdio, spoločný obed a ako bonus pozvanie na jeden z dvoch pripravovaných krstov. "Často sa ma novinári, aj fanúšikovia pýtajú, ako sa tvorí hit a ja im na to neviem odpovedať (úsmev). Preto by sme radi strávili s niekým deň priamo na pľaci v štúdiu a možno sa nám spolu podarí definovať všetky esencie, ktoré nesmieme pri pesničke vynechať, aby sa stala hitom," dodal Peter Bič. 

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Imrich Makó, PR a produkčný manažér kapely.

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project