Taylor Swift sa prestala durdiť na Kanyeho Westa. Dokazujú to fotografie z odovzdávania cien Grammy na mikroblogovacej sieti Twitter, ale aj vyhlásenie 37-ročného rapera v relácii Ryana Seacresta. Okrem toho, že vyžehlil kauzu okolo Beckovho triumfu v kategórii Album roka, totiž prezradil, že s mladou speváčkou pôjde do štúdia.

Včera sme vám v rámci priblíženia kauzy Kanye West vs. Beck načrtli situáciu spred šiestich rokov, keď si svoju zlú skúsenosť s egocentrickým raperom zažila aj niekdajšia country hviezda, teraz popová superstar, Taylor Swift. Stalo sa tak na odovzdávaní cien MTV Video Music Awards 2009. Medzitým sa manžel Kim Kardashian v americkej rannej šou Ryana Seacresta stihol pesničkárovi ospravedlniť, a potvrdil aj finálne zmierenie s mladšou kolegyňou, ktorú svojho času zdanlivo pripravil o pár minút slávy.


Irónia Kanyeho života

V konečnom dôsledku ten moment pre ňu ani nemusel byť skľučujúci a zdá sa, že to 25-ročná speváčka pochopila. Akonáhle sa totiž začala umelecká spoločnosť polarizovať na jednu či druhú stranu, predaje rástli. Teraz bola interpretka hitu Shake It Off tým pomyselným čertíkom na ramene. "Taylor Swift prišla (na Grammy) hneď za mnou a povedala mi, že som mal ísť na to pódium. Takže, toto je irónia môjho života," cituje rozhovor z rozhlasovej relácie magazín Rolling Stone.

Nielenže Kanyeho posmeľovala k ďalšiemu možnému faux pas jeho kariéry, ale tiež mu načrtla, aby spolu začali pracovať na hudbe. "Chce ísť so mnou do štúdia a určite to aj spravíme. Som za prácu s ktorýmkoľvek umelcom s úžasným pohľadom na veci, perspektívou a fanúšikovskou základňou... Keby som sa mohol zúčastniť dávania akejkoľvek energie, rady v štúdiu, či už ste Beyoncé, Taylor Swift, Jay Z alebo Beck, a môže to byť vzájomné, rád by som to spravil," pokračoval v prekvapivo pozitívnej nálade.

Aj slová adresované Beckovi už oľutoval. Seacrestovi povedal, že išlo o povestnú "komunikačnú ťarbavosť", keď tvrdil, že autor albumu Morning Phase - najlepšej nahrávky roka podľa americkej Národnej akadémie nahrávacích umení a vied - nerešpektuje umenie. "Snažil som sa tým povedať len to, že aj keď Grammy občas dostane niekto, o kom by ste si nemysleli, že vyhrá, v rámci rešpektu k umelcom spomenieme ostatné mená v našej ďakovnej reči," dal na správnu mieru West svoje predošlé slová. "Beck je jeden z najmilejších ľudí a jeden z najrešpektovanejších hudobníkov na scéne. Takže nie je nič, čo by som ako jeho kolega chcel urobiť, aby som ho zneúctil," dodal.


Autor: Marek Majzon
Foto: AP Photo - John Shearer / Evan Agostini 

Súvisiaci interpreti: Kanye West, Taylor Swift