Anglický spevák Ed Sheeran vytvoril nový rekord britského singlového rebríčka. Podarilo sa mu to vďaka skladbám Shape Of You a Castle On The Hill, ktoré sú už päť týždňov po sebe na prvých dvoch priečkach UK Chartu.

Dvadsaťpäťročný Sheeran prekonal doterajší rekord kanadského speváka Justina Biebera, ktorý bol na v novembri a decembri 2015 štyri týždne na prvých dvoch miestach s piesňami Sorry a Love Yourself.

Sheeran predstavil obe spomínané piesne 6. januára ako single z pripravovanej tretej štúdiovky ÷, ktorá vyjde 3. marca. Shape Of You je jeho tretím singlom, s ktorým dobyl UK Chart. Predtým sa mu to podarilo so skladbami Sing a Thinking Out Loud. Novinka ÷ bude obsahovať v základnej verzii dvanásť piesní, na deluxe edícii budú ďalšie štyri.


Edward Christopher Sheeran vydal v septembri 2011 debutový album s názvom +, z ktorého pochádzajú single The A Team, You Need Me, I Don't Need You, Lego House, Drunk, Small Bump a Give Me Love. V roku 2014 uviedol na trh druhú štúdiovku x, na ktorej sa nachádzajú single ako Thinking Out Loud či Photograph. S oboma nahrávkami dobyl UK Chart a s druhou aj americký albumový rebríček Billboard 200. Podarilo sa mu získať napríklad dve Grammy, štyri BRIT Awards či dve Ivor Novello Awards. 

Zdroj: SITA (Officialcharts.com, archív)
Foto: John Shearer/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran