Pieseň Please Don't Leave Me pozná snáď každý. Začiatkom 90. rokov dobýjal tento hit svetové hitparády. Pieseň zložil už v roku 1982 slávny americký gitarista John Sykes, člen skupín Whitesnake a Thin Lizzy, a práve verzia od Pretty Maids ju urobila populárnou po celom svete. Slovenskí fanúšikovia budú mať možnosť vypočuť si ju v plnej paráde 31. marca.

Dánska formácia Pretty Maids vznikla v roku 1981, prelom v jej kariére však prišiel až o šesť rokov neskôr s albumom Future World. Skupina ho nahrávala v New Yorku pod producentskou taktovkou Eddieho Kramera, ktorý predtým produkoval kapely ako Rolling Stones, Kiss či Led Zeppelin. Práve týmto albumom si Dáni otvorili dvierka do celého sveta.

Ich krajina v tom čase nebola typickou liahňou hudobných hviezd, ako to bolo napríklad v susednom Švédsku. Úspechy skupín ABBA, Roxette či Europe vybudovali vo Švédsku silný hudobný priemysel, ktorý v Dánsku chýbal. Navyše prvé albumy Pretty Maids boli až príliš "heavy" na to, aby dosiahli celosvetový úspech.

Potom si však členovia skupiny všimli potenciál spomínanej piesne Please Don't Leave Me z roku 1982, ktorej aranžmán bol v pôvodnej verzii nevýrazný a skladbe skrátka niečo chýbalo. Nahrali preto vlastnú verziu, ktorá vyšla desať rokov po vydaní originálu na albume Sin-Decade (1992) a stal sa z nej hit, ktorý hrávali rádiá z celého sveta. Pretty Maids v nasledujúcich rokoch predali niekoľko stotisíc albumov a vystupovali na najznámejších rockových festivaloch.


Po prelomovom úspechu vydala skupina ešte veľa kvalitných albumov a je dodnes aktívna. Niekoľko podarených koncertov odohrala aj na Slovensku. Nakoľko sa jedná o technicky zdatných hudobníkov, jej vystúpenia sú vždy plné precíznych výkonov a energie.

V úlohe ich hudobného hosťa sa tentokrát predstaví nemecká stálica hard&heavy scény Pink Cream 69. Pri zrode tejto kapely stál za jej mikrofónom Andi Derris, súčasný spevák Helloween. Po tom, ako sa Derris stal frontmanom Helloweeen, zaujal tento post charizmatický britský spevák David Readman.

Obe skupiny, ktoré patria k špičkám európskej rockovej scény, môžete vidieť 31. marca v Majestic Music Clube.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Zdroj: PR článok
Foto: Facebook.com/PrettyMaids

Súvisiaci interpreti: Pretty Maids