Do pozornosti verejnosti sa snažila dostať už skôr svojou účasťou v rôznych speváckych súťažiach. Minulý rok však prišiel zlom, keď spojila sily s gitaristom Petrom Dechetom. Začali spolu koncertovať a aj tvoriť vlastné pesničky. Výsledkom ich práce je debutový album Sny.

Debutový album Sny nahrávali v prievidzskom štúdiu Vladislava Leškovského Whatever studio a práve Vladislav sa stal producentom nahrávok. Sám sa aj aktívne podieľal na nahratí všetkých rytmických prvkov a perkusií. Ďalšou dôležitou súčasťou nahrávania sa stal blues-rockový gitarista René Lacko, známy svojou dokonalou interpretáciou skladieb Jimiho Hendrixa či Led Zeppelin. 

Jana naspievala všetky vokálne linky a nahrala všetky klavírne linky. Peter Dechet je autorom hudby a zároveň nahrával všetky akustické gitary. Jana s Petrom spoločne napísali 7 textov z celkovo desiatich piesní, ktoré sú na CD. Dvomi textami prispel Jakub Mello (frontman kapely Wotepity) a jeden napísala speváčka Romana ROuMY Kiššová, bývalá speváčka skupiny Peha, ktorá v súčasnosti vydala svoj sólový album a nový singel.


Album s odkazom

Na albume poslucháč nájde 10 autorských piesní v slovenskom jazyku. Texty sú inšpirované príbehmi a situáciami, s ktorými sa stretávame v bežnom živote. Album dostal názov  Sny, pričom práve názvom chce Jana zdôrazniť hlavný odkaz. "Plňme si svoje sny. Neostávajme len pri túžbach a plánoch, ale prenesme ich do skutočnosti."

Album je pre speváčku a mamu tiež dôkazom, že materstvom a rodičovstvom nekončí jej možnosť rozvíjať sa, pracovať na svojej kariére. Vďaka veľkej podpore manžela Martina a celej rodiny sa Jana môže plne venovať hudbe a plniť si tak svoje túžby. "Na materskej sa mi len začala nová etapa života a hudbou si plním sny, ktoré ma robia šťastnou... a keď je mama šťastná, tak sú šťastné aj deti a všetci okolo mňa. Vôbec ich kvôli mojim koníčkom nezanedbávam, práve naopak. Malý Matej je nenahraditeľným členom kapely a absolvoval s nami celé nahrávanie. Niekto na materskej šije alebo vyrába mydlové kytice, ja spievam a hrám."

Jana Krištof Lehotská chce svojou tvorbou a príbehom zároveň inšpirovať aj iných, aby sa nebáli a plnili si svoje sny a túžby. Album Sny je dostupný v digitálnej forme na všetkých online streamoch a online platformách. V kamenných predajniach sa bude CD predávať koncom februára.


Redakciu Hudba.sk za speváčku informoval Peter Dechet. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR