Bemykey Music spolu s o.z. Trnavská hudobná spoločnosť prinášajú jubilejný piaty ročník zimného jednodňového jazzového festivalu v najstaršom slovenskom slobodnom kráľovskom meste Winter JazzFest Trnava 2020.

Kultúrne centrum Malý Berlín v Trnave bude v piatok 28. februára už tretíkrát hostiť priaznivcov kvalitnej hudby, no najmä znamenitých umelcov, ktorí sú garanciou nezabudnuteľných hudobných zážitkov. Tohtoročný Winter JazzFest Trnava hrdo prezentuje "crème de la crème" najmladšej generácie slovenskej hudobnej scény. Najväčším lákadlom posledného februárového piatku bude bezpochyby iba 9-ročný skvelý hudobný talent, basgitarista Aron Hodek, ktorý svojím inštrumentálnym prejavom zaujal viacero svetových hudobných hviezd. Pravidelne navštevuje Los Angeles a dostáva vždy nové ponuky na spoluprácu od svetových interpretov a producentov.

V sólovom projekte Aron The Bassist ho sprevádza domáca špička. Jeho starší brat David Hodek má podobnú kariéru "zázračného dieťaťa" už za sebou, napriek svojmu mladému veku už spolupracoval s nespočetným množstvom prvotriednych umelcov a dnes je z neho medzinárodne rešpektovaný hudobník. Zostavu dopĺňajú mená, ktoré netreba zvlášť predstavovať - gitarista Michal Bugala, hráč na klávesové nástroje Eugen Vizváry a multiinštrumentalista Richard Csino.

Ako hlavný Aronov hosť a headliner festivalu sa predstaví jedna z najvýraznejších postáv súčasného jazzu, výnimočný saxofonista a uznávaný raper v jednej osobe, jedinečný Soweto Kinch z Veľkej Británie. Popri plejáde významných hudobníkov, s ktorými spolupracoval, je zaujímavý fakt, že ho k produkcii svojho plánovaného jazzového albumu oslovila hviezdna Amy Winehouse, bohužiaľ jej predčasná smrť to znemožnila.


Jedinou zástupkyňou nežného pohlavia bude tento rok pôvabná mladá jazzová speváčka Kristína Mihaľová. Spolu s talentovaným gitaristom Jakubom Šedivým patria medzi najvýraznejšie mladé osobnosti slovenskej hudobnej scény. Na naše pomery neobyčajné duo vyhralo súťaž mladých talentov Bratislavských jazzových dní a taktiež sútaž Jazz Start Up 2019. Svetová jazzová legenda Dianne Reeves vybrala ako predskokanov jej novembrového koncertu v bratislavskom Istropolise. Aktuálne sú nominovaní v ankete Rádia_FM - Radio_Head Awards v kategórii Objav roka. V roku 2020 plánujú vydať svoj debutový album.

Prečítajte si: Intímna hudba pre veľké pódiá: Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý


O energické "entrée" sa postará formácia Mattia Boyzz vedená ďalšou neobyčajnou postavou. 16-ročný hráč na bicie nástroje Mattia Müller zbiera hudobné ocenenia a expanduje na domácej hudobnej scéne raketovým tempom. Okrem svojich inštrumentálnych zručností je aj nádejným autorom, čoho dôkazom sú ceny v súťažiach Nové tváre slovenského jazzu a Jazz Start up. Aj jeho spoluhráči patria medzi nové mená slovenskej scény, priemerný vek zoskupenia je 21 rokov. 

Winter JazzFest Trnava je realizovaný s finančnou podporou Mesta Trnava a Fondu na podporu umenia. Príďte a buďte priamymi svedkami prerodu súčasných mladých umelcov na budúce osobnosti hudobnej scény aj za hranicami našej krajiny.


Winter JazzFest Trnava 2020

Miesto:
 Kultúrne centrum Malý Berlín, Štefánikova ul. 4, 917 01 Trnava (poloha)
Dátum a čas: 28. 2. 2020, 19:00

Program:

MattiaBoyzz (SK)
Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý (SK)
Aron The Bassist feat. Soweto Kinch (SK/UK)

Vstupné: 15 eur 

Facebook event

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol organizátor festivalu Michal Bugala. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: koláž Hudba.sk