Spevák kapely Bee Gees Robin Gibb si myslí, že jeho nedávny boj s rakovinou je určitou odplatou za jeho úspech a slávu. Šesťdesiatdvaročný hudobník to uviedol v rozhovore pre britský denník The Sun.

"Niekedy sa zamýšľam nad tým, či všetky tie tragédie, ktoré postihli moju rodinu, ako napríklad smrť mojich bratov Andyho a Mauricea a tiež moje zdravotné problémy, nie sú nejakou karmickou cenou, ktorú platíme za našu slávu a úspech," vyhlásil Gibb, ktorý však vzápätí dodal: "Ale všetko, čo máme, sme získali tvrdou prácou. Moja choroba a predčasné úmrtia mojich bratov ma presvedčili o tom, že je dôležité, aby som robil to, čo chcem robiť."

Maurice, Robinove dvojča, zomrel v roku 2003 ako 53-ročný, Andy Gibb skonal ešte v roku 1988 vo veku 30 rokov. Robinovi pred šiestimi mesiacmi diagnostikovali rakovinu hrubého čreva a nastúpil na liečbu. Začiatkom februára spevák vyhlásil, že je už takmer zdravý, no už o pár týždňov na to ho znova prijali do nemocnice. Podľa jeho hovorcu však šlo iba o kontrolnú návštevu.

Robin Gibb založil formáciu Bee Gees so svojimi bratmi Barrym a Mauriceom. Súrodenci Gibbovci počas svojej kariéry získali deväť hudobných cien Grammy. Medzi ich najznámejšie hity patria skladby Night Fever, Tragedy, How Deep is Your Love či You Win Again. V roku 1997 Bee Gees uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Robin Gibb by sa mal v apríli zúčastniť na slávnostnom predstavení svojho hudobného diela Titanic Requiem, ktoré pripravuje pri príležitosti stého výročia potopenia lode.

Robin Gibb - The Titanic Requiem, trailer

Bee Gees - How Deep Is Your Love (live, 1998)

Informácie pochádzajú z webstránky Nme.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Tracy Brand

Súvisiaci interpreti: Bee Gees