V najbližších šiestich mesiacoch nebude mať vokálne teleso Close Harmony Friends ani jeden taký, v ktorom by nikam necestovali. O a capella zoskupenie je totiž v zahraničí veľký záujem, a to hlavne po marcových oslavách 25. výročia ich existencie.

"Pre teleso je vždy najdôležitejší nasledujúci koncert... Plná koncentrácia, pohoda a optimálny zdravotný stav všetkých spevákov. Toto všetko budeme potrebovať v divadle P.O. Hviezdoslava v Bratislave dňa 19. marca, kde si chceme užiť spolu s našimi fanúšikmi naše 25. ročné jubileum," povedal na margo osláv manažér telesa Close Harmony Friends Feri Vlasák.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Vlasák, ktorý je aj spoluzakladateľom kapely, ďalej prezradil viac o plánoch na najbližšie mesiace. "V máji kapela cestuje na vokálny festival do okolia nemeckých Brém. V júni spieva vo viedenskom Hofburgu a na prelome augusta a septembra sa zúčastní festivalu v okolí Barcelony, aby priamo odtiaľ odletela do 2,5-miliónovej mexickej Guadajary na piaty ročník vokálneho festivalu. Opätovné pozvanie na toto podujatie je dôsledkom excelentnej prezentácie telesa na prvom ročníku festivalu, kde sme boli jediným európskym reprezentantom," dodal.

Close Harmony Friends nahrali sedem vlastných albumov, ktoré reflektujú ich spevácky talent a všestrannosť. V roku 2008 skupina vydala svoje prvé a zatiaľ jediné slovenské a cappella DVD s názvom Live in Bratislava. Teleso každoročne realizuje viacero benefičných vystúpení v prospech zdravotne postihnutých a je kolektívnym členom Nadácie pre výskum rakoviny. Od roku 2010 je tiež nositeľom ceny primátora mesta Nitry.

Počas svojho úspešného pôsobenia na medzinárodnej scéne navštívili speváci takmer všetky európske krajiny vrátane Anglicka, Belgicka, Španielska, Talianska/Vatikánu, Švédska, Nórska, Poľska, Maďarska, Rakúska, Českej republiky a Nemecka. V zámorí skupina účinkovala trikrát v Kolumbii, dvakrát v Mexiku, v Japonsku a viackrát uskutočnila koncertné turné po najväčších mestách Austrálie (Sydney, Melbourne, Canberra, Perth...). V hľadisku na ich koncertoch sedeli aj také osobnosti ako Milla Jovovich či Franco Nero. 


Informácie pre Hudba.sk poskytla kapela Close Harmony Friends.

Súvisiaci interpreti: Close Harmony Friends