Legendárny Ivan Mládek a jeho Banjo Band mieria na Slovensko s obrovskou dávkou humoru a dobrej nálady. Jedenásť koncertov za jedenásť dní umožní slovenským fanúšikom vypnúť od všetkých starostí a zabaviť sa so známym českým hudobníkom a komikom, ktorého veselá hudba už viac ako štyri desaťročia oslovuje všetky generácie.

Český spevák, skladateľ, textár a ostrieľaný humorista Ivan Mládek zavíta od 16. do 26. marca spolu s kapelou Banjo Band do Čadce, Prievidze, Nitry, Bratislavy, Serede, Nového Mesta nad Váhom, Martina, Trnavy, Nových Zámkov, Liptovského Mikuláša a Banskej Bystrice. V hudobno-zábavnej šou zistíte, ako sa svojpomocne zbaviť problémov s prostatou, ako prekonať rekord v behu na lyžiach so zlomenou nohou či ako docieliť, aby sa sedem miliárd ľudí vošlo do Prahy. Na publikum čaká aj skrátená verzia súťaže Chcete byť milionárom a samozrejme nebudú chýbať hity ako Jožin z BažinDáša Nováková a množstvo ďalších.

Ivan Mládek a Banjo Band Zdroj: PR

Najväčší koncert jarnej slovenskej šnúry sa uskutoční presne o týždeň, vo štvrtok 19. marca, v bratislavskom Ateliéri Babylon. "Do Bratislavy sa vždy tešíme, máme tu množstvo dobrých kamarátov aj veľa dobrých krčiem. Reakcie na slovenských pódiách, vrátane bratislavského, sme mali vždy výborné, tak dúfam, že ani tentokrát nás nevypískajú. Diváci sa môžu tešiť na to, že sa aj tí najstarší členovia Banjo Bandu ešte stále udržia na nohách. Budeme síce sedieť, ale mám na mysli svižné príchody a odchody," smeje sa Ivan Mládek, zabávač a frontman skupiny Banjo Band. Okrem hudobníka, ktorý je na scéne už 46 rokov, sa môžu fanúšikovia tešiť aj na spievajúcich komikov - Lenku "Kalamity Jane" Šindelářovú, Lenku Plačkovú a Jana Mrázka. 

Koncerty Ivana Mládka a Banjo Band sú známe nepolitickým, nesatirickým a neangažovaným humorom, ktorý má diváka predovšetkým pobaviť. Dadaistické monológy, scénky a anekdoty striedajú prierez tvorbou Banjo Bandu. "Samozrejme, zahráme aj známe skladby, ak si to bude publikum priať. A keď si to priať nebude, aj tak ich zahráme. Snažíme sa nevynechať žiadnu pieseň, ktorú naši priaznivci poznajú z médií a z nosičov. No program spestríme aj niektorými našimi menej známymi pesničkami, ktoré podľa nás zostali nepovšimnuté neprávom," hovorí hudobník, ktorý vo februári oslávil 73. narodeniny.

Vstupenky na vybrané koncerty slovenského turné sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Ivan Mládek a Banjo Band - slovenské turné Zdroj: PR

Ivan Mládek napísal do dnešného dňa vyše 600 piesní. Niektoré z nich zľudoveli, napríklad Dáša Nováková, Jožin z bažin, Prachovské skály, Linda a ďalšie. "Inšpiráciu pri hudobnej tvorbe hľadám v starom jazze. Bol veselý, od srdca a na nič sa nehral. A k písaniu humoru ma v poslednej dobe najviac inšpiruje náš pán prezident," prezradil Mládek, ktorý má na konte 13 LP, 35 CD a vydal 13 humoristických kníh.

S kapelou Banjo Band odohral viac než tisíc predstavení nielen v Českej republike a na Slovensku, ale aj v Poľsku, Nemecku, Švajčiarsku, Belgicku, Rakúsku, USA a Rusku. Okrem hudobných a humoristických aktivít je autorom patentu na Guitariano - prvého sériovo vyrábaného keyboardu pre gitaristov. Mládkov unikátny inštrument bol prvýkrát predstavený verejnosti na Svetovej výstave hudobných nástrojov v roku 2001 v USA.

Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol doplnený a upravený redakciou.

Foto: Marko Erd

Súvisiaci interpreti: Ivan Mládek