Anglická speváčka a hudobníčka Bat for Lashes vydá 1. júla svoj štvrtý album The Bride. Tridsaťšesťročná interpretka vo štvrtok zverejnila druhú ukážku z nahrávky, skladbu In God's House. Rodáčka z Londýna novinku zverejnila spolu s jednoduchým stroboskopickým videom, na konci ktorého odhalila obal nahrávky.

Speváčka predtým zo štúdiovky zverejnila skladbu I Do, prostredníctvom ktorej oznámila dátum vydania (hoci sa sprvu mohlo zdať, že ňou oznámila dátum svojej svadby). So sobášom má však album spoločné veľa, je totiž prepojený s krátkym filmom I Do (na anglických svadbách naše Áno), ktorý bude mať premiéru v apríli na Tribeca Film Festivale v New Yorku. Muzikantka sa postarala o scenár aj réžiu snímky.

"The Bride sa sústredí na príbeh ženy, ktorej ženích zomrel pri nehode počas cesty na sobáš. Nevesta ujde a vydá sa sama na svadobnú cestu, počas ktorej sa ponorí do temnej meditácie o láske, strate, zármutku a oslave," uviedla speváčka o albume v oficiálnom vyhlásení.


Bat for Lashes, vlastným menom Natasha Khan, je britskou speváčkou a multiinštrumentalistkou s pakistanskými koreňmi. Na konte má albumy Fur and Gold (2006), Two Suns (2009) a The Haunted Man (2012). Prvé dva nominovali na Mercury Prize a speváčka si vyslúžila i štyri nominácie na BRIT Awards.

Jej komerčne najúspešnejšou skladbou je Daniel, za ktorú jej udelili prestížnu Ivor Novello Award. Videoklip k nej je podľa amerického magazínu Spin jedenástym najlepším za rok 2009. Na Ivor Novello Award ju nominovali aj vďaka skladbe Laura. So svojím vedľajším projektom Sexwitch vlani uviedla na trh zatiaľ jediný, eponymný album.


Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Facebook.com/batforlashes

Súvisiaci interpreti: Bat For Lashes