Fanúšikovia zosnulého amerického hudobníka Jimiho Hendrixa si môžu pozrieť videoklip k piesni Lover Man. O réžiu klipu sa postaral John Vondracek, ktorý do novinky zakomponoval ukážky z vystúpení slávneho gitaristu s Band of Gypsys, domáce videá či fotografie.

Skladbu s Hendrixom nahrali 15. decembra 1969 v newyorskom štúdiu Record Plant basgitarista Billy Cox a bubeník Buddy Miles. Lover Man sa nachádza na albume Both Sides of the Sky, ktorý sa dostal na trh 9. marca a obsahuje skladby, ktoré doteraz oficiálne nikdy nevyšli.


Jimi Hendrix pôsobil na scéne len veľmi krátko, zaradil sa však k najvýznamnejším hudobníkom histórie. Vynikol predovšetkým virtuóznymi prvkami a technickými novinkami v hre na elektrickú gitaru. Počas života vydal tri štúdiové albumy - Are You Experienced (1967), Axis: Bold As Love (1967) a Electric Ladyland (1968). Zomrel 18. septembra 1970 vo veku 27 rokov za dosiaľ nevyjasnených okolností. Oficiálnou príčinou smrti zostáva zadusenie sa vlastnými zvratkami.

V roku 1992 jeho skupinu Jimi Hendrix Experience uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a v roku 2005 do Britskej hudobnej siene slávy. Americký magazín Rolling Stone zaradil spomínané tri nahrávky medzi 100 najlepších albumov všetkých čias. Ten istý časopis Hendrixa označil za najlepšieho gitaristu v dejinách a šiesteho najlepšieho interpreta všetkých čias.

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Legacy Recordings

Súvisiaci interpreti: Jimi Hendrix