Český spevák a gitarista František Nedvěd oslavuje 50 rokov na hudobnej scéne. Pri tejto príležitosti plánuje odohrať viac než stovku koncertov po celom Česku a Slovensku. Pred 20 rokmi sa pracovne rozišiel s bratom Honzom a už desať rokov koncertuje so svojím synom Vojtom.

"Hudba je môj život, je to moje všetko. Pred 20 rokmi sme sa s bratom po prvýkrát rozišli, odvtedy sme sa ešte štyri alebo päťkrát hudobne stretli a opäť rozišli. Naposledy to bolo pred piatimi rokmi. Pri jednom rozchode s bratom som nahral niekoľko sólových CD," prezradil František Nedvěd, ktorý našiel skvelého hudobného parťáka v synovi Vojtovi. "Rozumieme si a darí sa nám. Otec a syn je dokonalá kombinácia. Vieme o sebe všetko, čo potrebujeme v hudbe, ja cítim jeho pocity, on cíti moje. Dokonalá symbióza. Obaja dúfame že toto spojenie vydrží čo najdlhšie," dodáva František.

Aj tento rok si budú môcť fanúšikovia vypočuť hity Jsem tvůj déšť, Řemeslo, Devatenáct, Kočovní herci, Skládanka, Růže z papíru, U stánkú či Podvod. "Máme radosť z toho, že je o nás stále veľký záujem a že máme silu uspokojovať poslucháčov našimi pesničkami. Moje prianie je, aby nám to dlho spolu vydržalo. Pokiaľ mi bude zdravie akotak slúžiť, vždy sa rád postavím na pódium s gitarou v ruke, a zahrám svojim fanúšikom naše pesničky. Najobľúbenejšie sú vlastne všetky. Sledujeme reakcie ľudí, oni poznajú takmer všetky naše pesničky, spievajú si s nami, a to je pre nás najlepší pocit, ktorý sa nedá opísať," teší sa na živé hranie František Nedvěd.


František Nedvěd sa po hudobných začiatkoch v niekoľkých bigbítových a trampských skupinách spolu so svojím bratom Janom Nedvědom preslávil ako člen folkovej skupiny Brontosauři a folkovo-gospelovej skupiny Spirituál kvintet. Neskôr bratia vytvorili duo označované Nedvědi. Od roku 1994 si František súbežne buduje sólovú kariéru.

František Nedvěd má na konte šesť samostatných albumov, jednu vlastnú výberovku, a spolu s bratom dve výberovky a dve desiatky albumov. V súčasnosti vystupuje samostatne, s kapelou Tiebreak alebo so synom Vojtom.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková z NK Factory. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

Súvisiaci interpreti: František Nedvěd