"Čo dáme von, stonásobne sa nám vráti späť," tvrdí speváčka Kristina Tran v novom singli, ktorý predznamenáva pripravovanú EP nahrávku s názvom Transmission. Skladba Karmageddon poukazuje na závažnú problematiku klimatickej krízy, v ktorej má každý človek na Zemi možnosť urobiť pozitívnu zmenu.

Kristina Tran sa svoj rastúci záujem o vážne témy rozhodla využiť na to, aby svojou tvorbou upozornila na veľký súčasný problém a podporila ľudí, ktorí sa snažia o zmenu. Úderná a naliehavá skladba Karmageddon v sebe nesie emotívny pohľad speváčky na dopady klimatických zmien. O hudbu sa postaral skladateľ, hudobník a producent Matej "LilMax" Mikloš.

Novinka prichádza v podobe dynamického experimentálneho videoklipu, pod ktorým je podpísaná režisérka Enejdiej. V rámci skladby môžete vo vizuále počuť aj hlasy ľudí, ktorí sa tejto problematike aktívne venujú a pravidelne sa angažujú v rôznych ekologicky zameraných organizáciách.

Samotná speváčka však svojej profesii zostáva verná a novinkou chcela len poukázať na to, čo sa deje okolo nás. "Neoznačujem sa za aktivistku, nakoľko tejto téme nevenujem toľko času a energie ako napríklad ľudia z iniciatívy #klímaťapotrebuje. Práve ich hlasy ma inšpirovali k vzniku piesne Karmageddon a vďaka hudobnému supportu Mateja Mikloša som mohla svoje pocity naplno vyspievať," uzatvára Kristina Tran.


EP Transmission bude obsahovať a bude na ňom aj minuloročný letný singel Čo to dá, na ktorom speváčka takisto spolupracovala s Matejom Miklošom. Novinky Kristiny Tran môžete sledovať na jej oficiálnych profiloch na Facebooku a Instagrame.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Jana Trellová z Ruka Hore. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Helena Křivánková