Český gitarista, spevák a skladateľ Tomáš Pastrňák vydal v polovici februára videoklip k emotívnej novej skladbe Ostrava-Moskva s textom od spisovateľa Jaroslava Rudiša. Pieseň vznikla pod producentským vedením Borisa Carloffa a po v minulom roku vydaných skladbách Adél a Lodička je ďalším singlom z plánovaného tretieho albumu pesničkára.

"Pieseň je o spomienkach, clivosti, o živote ďaleko od domova, o túžbe vrátiť sa späť (a potom zase nie), o čakaní, emóciách, ľahostajnosti, závislosti na partnerovi a o vzťahu, ktorého váhu si uvedomíme až vo chvíli, keď oň prídeme alebo sa oň sami pripravíme,“ približuje pieseň Tomáš Pastrňák.

Videoklip nakrútil počas jednej noci režisér Tomáš Krejčí. Hlavnej úlohy sa zhostila baletka Beáta Šedovičová. Príbeh je zabalený do baletnej choreografie a deň sa v ňom prelína s nocou. Cez deň sa hrdinke cnie za domovom, zatiaľ čo v noci popúšťa uzdu fantázii.


Inšpirácia ruským dievčaťom z nonstopu v Ostrave

"Raz v noci sme skončili s Igorom Malijevským a Tomášom Pastrňákom v Ostrave v nonstope. Bola zima, mali sme po vystúpení, pili sme grog a potom ešte jeden, vonku snežilo, a tak sa nám tam nechcelo. Vedľa pri stole sedela smutná dievčina. Dal som sa s ňou do reči a pozval ju na grog, ktorý nepoznala, pretože ten sa vraj v Rusku nepije. Rozprávala nám o Ostrave, o Moskve, o svojom živote a chlapcovi, na ktorého čaká... V ten večer akosi neprišiel. A tak sa na druhý deň vo vlaku cestou do Prahy zrodil tento text," popisuje jeho vznik spisovateľ, dramatik a scenárista Jaroslav Rudiš.

"Mám veľmi rád piesne Tomáša Pastrňáka, jeho s citom zhudobnené básne Igora Malijevského. Taktiež mám veľkú radosť, že sa mu text páčil a že ho nakopol k tejto peknej smutnej pesničke. Myslím, že by sa tej dievčine z nonstopu páčila. Trebárs sa k nej nejako dostane. Či už do Ostravy alebo do Moskvy," dodáva autor textu.

Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Pastrňák. Správu sme upravili. Viac sa o pesničkárovi dozviete na oficiálnych stránkach www.tomaspastrnak.czwww.facebook.com/tomaspastrnak.