Nemecká metalová kapela Rammstein vydá už 29. apríla nový album s názvom Zeit. Na v poradí ôsmy album sa ich priaznivci môžu naladiť už teraz vďaka rovnomennému singlu, ktorý vznikal v štúdiu La Fabrique vo Francúzsku.


V piesni Zeit, ktorá je o smrteľnosti a pominuteľnosti okamihu, šťastia a života, prosí Till Lindemann svojím veliteľským barytónom čas, aby sa na chvíľu zastavil. Všetko je sprevádzané pôsobivým videoklipom, ktorý natočil Robert Gwisdek. Nielen najnovší album, ale aj staršie hity odprezentujú Rammstein15. a 16. apríla na pražskom letisku Letňany.

Obľúbená a kontroverzná kapela v zložení Till Lindemann, Paul Landers, Richard Z. Kruspe, Flake, Oliver Riedel a Christoph Schneider, pracovala na jedenástich piesňach dva roky spolu s producentom Olsenom Involtinim a na konci apríla predstavia finálny výsledok. Samotný album dostal aj zaujímavý vizuál vo forme impozantného obalu, ktorý odfotil kanadský hudobník a fotograf, Bryan Adams, na schodoch pamätníka Trudelturm v berlínskom Adlershofe.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Karolína Zboniaková z vydavateľstva Universal Music. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Rammstein