Neziskové organizácie ETP Slovensko, Equity a Mestské zásahy, spolu s Agentúrou Pohoda festival, sa v nadväznosti na tradíciu festivalu ŠOBOV SPOLU 2010 a jeho ďalších ročníkov rozhodli zorganizovať festival Moldava – Spolu 2014. Festival sa uskutoční 21. júna 2014, vo Svetový deň hudby, v rómskej osade na Budulovskej ulici v Moldave nad Bodvou.

V júni uplynie jeden rok od policajnej razie v rómskej osade v Moldave nad Bodvou. Tá sa počas uplynulých mesiacov stala pomerne diskutovanou a kritizovanou udalosťou. Rómsko-nerómsky festival Moldava – Spolu 2014 sa bude konať práve na tomto mieste.

Aj hudba môže byť cestou, ktorá nás vedie od strachu a opovrhnutia k priateľstvu a tolerancii, cestou, ktorá nás nerozdeľuje, ale spája. A preto je tento otvorený happening hudby určený pre všetkých, ktorí chcú podporiť vzájomné porozumenie.
Na festivale vystúpia populárne slovenské a rómske hudobné skupiny. Účasť už potvrdili Para, Jana Kirschner, Sendreiovc či Superar, chýbať však nebudú ani amatérski hudobníci priamo z rómskych osád.

Festival je možné finančne podporiť prostredníctvom výzvy na portáli www.ludialudom.sk. Organizátori festivalu Spolu s obyvateľmi rómskej osady ďakujú za podporu a tešia sa na stretnutie 21. júna v Moldave nad Bodvou.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Mário Gešvantner.
Foto: Tomáš Martinek

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner, Para