Kanadský hudobník Bryan Adams nečakane zrušil koncert v meste Biloxi v americkom štáte Mississippi. Dôvodom je minulotýždňové prijatie zákona, ktorý umožňuje obchodníkom a náboženským skupinám odmietnuť poskytovanie služieb homosexuálnym ľuďom.

56-ročný interpret zverejnil prostredníctvom sociálnej siete Facebook stanovisko, v ktorom uvádza, že pre obmedzovanie LGBT komunity zruší koncert, ktorý mal odohrať vo štvrtok 14. apríla. "So všetkými mojimi LGBT priateľmi som za zrušenie tohto extrémne diskriminačného zákona. Dúfam, že to Mississippi napraví a ja budem môcť znova prísť vystupovať pre všetkých mojich fanúšikov. Teším sa na ten deň," napísal.

Proti podobnému zákonu vystúpil aj americký hudobník Bruce Springsteen. Ten ešte v piatok zrušil nedeľňajší koncert v meste Greensboro v Severnej Karolíne, kde podobne ako v Mississippi prijali zákon diskriminujúci LGBT komunitu.

Prečítajte si: Bryan Adams sa po 10 rokoch predstaví v Košiciach

Bryan Adams debutoval v roku 1980 eponymným albumom. Svoju zatiaľ poslednú, trinástu štúdiovku s názvom Get Up vydal vlani. Okrem toho má na konte päť kompilácií a päť živých nahrávok. V roku 1992 získal Grammy za skladbu (Everything I Do) I Do It For You, ktorá bola súčasťou soundtracku filmu Robin Hood - Kráľ zbojníkov (1991). Trikrát ho nominovali na Oscara a päťkrát na Zlatý glóbus, no ani jednu z týchto cien zatiaľ nezískal. Od marca 2011 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy, pri jej slávnostnom odhaľovaní ho sprevádzala hokejová legenda Wayne Gretzky. V roku 2012 vydal knihu fotografií Exposed.

Zdroj: SITA (Nydailynews.com, archív)
Foto: Facebook.com/bryanadamsofficial

Súvisiaci interpreti: Bryan Adams