Škótske synthpopové trio Chvrches tento týždeň zverejnila novinku Miracles. Skladba je už štvrtým singlom z pripravovanej štúdiovky Love Is Dead, ktorý by mal vyjsť 25. mája. Z albumu už skupina predstavila napríklad pieseň My Enemy, v ktorej vokálne hosťuje Matt Berninger z kapely The National.

Love Is Dead sa dostane na trh 25. mája. Trio na albume spolupracovalo s producentmi Gregom Kurstinoma a Steveom Macom. Prvý z nich v minulosti spolupracoval napríklad so speváčkami Adele a Siou, druhý zase s Demi Lovato a Shakirou.

Kapela sa v lete predstaví na festivale Aerodrome, ktorý sa bude konať 28. až 30. júna v Panenskom Týnci. Okrem Chvrches sa na podujatí predstavia aj Macklemore, Nine Inch Nails, Lana Del Rey, Limp Bizkit, Wiz Khalifa, MØ, The Kills, Parkway Drive, Bullet for My Valentine, Hollywood Undead a ďalší. Permanentky aj jednodňové vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.


Chvrches v zložení Lauren Mayberry, Martin Doherty a Iain Cook vznikli v roku 2011 v Glasgowe. Debutovali v septembri 2013 albumom The Bones Of What You Believe, z ktorého pochádzajú single The Mother We Share, Gun, Lies, Recover, We Sink, Tether a Under The Tide. Nahrávka sa v britskom rebríčku dostala najvyššie na deviatu priečku. Druhú štúdiovku Every Open Eye uviedli na trh v roku 2015. Album obsahujúci single Leave A Trace, Never Ending Circles, Clearest Blue a Empty Threat sa v UK Charte umiestnil na štvrtom mieste. 


Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív) + Aerodrome.cz
Foto:

Súvisiaci interpreti: Chvrches