Prešovská stálica IMT Smile už dlhšie avizovala na rok 2021 nový album. Jeho predzvesťou je nová skladba Miesto, ktorú spolu s Ivanom Táslerom naspieval Ben Cristovao. Text o úniku z reality všedných dní, poznačených pandémiou, je na toto obdobie ako stvorený. Pesničku sprevádza videoklip reprodukujúci energiu pri jej nahrávaní.

"Nápad osloviť Bena prišiel naozaj spontánne a hneď od začiatku som vedel, že to bude fungovať a že to takto má byť. Prvýkrát sme sa videli asi pred dvomi rokmi na jednom festivale v Čechách, kde nás prišiel pozdraviť do šatne. Už vtedy som mal z toho krátkeho stretnutia veľmi dobrý pocit a napadlo mi, že by raz mohlo dôjsť k nejakému hudobnému spojeniu," hovorí o spolupráci Ivan Tásler, ktorý je autorom hudby.

Výsledkom spojenia dlhodobo najpopulárnejšej a najhranejšej slovenskej kapely a obľúbeného speváka s česko-angolskou krvou je vydarený prienik popu a reggae, ktorý má jasný hitový potenciál. Čo na spoluprácu hovorí Ben Cristovao?

"Cítil jsem určitě zodpovědnost, byla to pro mě velká výzva. Věděl jsem, že mi kluci z IMT Smile věří, a i proto jsem si říkal 'To dáš! Dej tomu songu co nejvíc!'. Už z té klavírní verze, kterou mi poslal Ivan, bylo jasné, že výsledek bude obrovský," teší sa zo skladby Miesto 33-ročný spevák a raper, ktorý si svoje party otextoval sám. Druhým spoluautorom textu je dvorný textár prešovskej skupiny Vlado Krausz.


Réžie videoklipu sa ujal Robo Bošeľa. "S Ivanom sme sa zhodli, že energia, ktorá je medzi kapelou a Benom, je jedinečná a treba ju pretransformovať aj na obraz. Klip sme spravili priamo v skúšobni IMT Smile a obohatili sme to o zábery zo štúdia z nahrávania skladby," približuje vizuál režisér. Samotné nahrávanie skladby prebehlo v marci v Birdland studios v Považskej Teplej, videoklip sa nakrúcal o pár dní neskôr, pričom Bošeľovi za kamerami asistovali Martin Malo a gitarista IMT Smile Tomáš Slávik.

Singel Miesto vychádza ako predzvesť nového albumu IMT Smile, ktorý vyjde v druhej polovici mája. "Som naozaj veľmi rád, že sme tento čas dokázali využiť a zužitkovať ho ohľadom emócií a nápadov. Album ešte síce nevyšiel, ale už teraz viem, že nám pomohol a dodal energiu aj ako kapele. Verím, že sa ľudom bude páčiť," uzatvára Ivan Tásler.

IMT Smile, Ben Cristovao - Miesto

hudba: Ivan Tásler
text: Vlado Krausz, Ben Cristovao 

Ivan Tásler: wurlitzer piano, elektrická gitara, perkusie, monotron, vokály, spev
Miro Tásler: hammond organ, klávesy, vokály
Tomáš Slávik: vokály, elektrická gitara, akustická gitara
Ivan Kormaňák: perkusie, vokály, bicie
Peter Bartoník: vokály, basová gitara
Ben Cristovao: spev 
Ján Došek: vokál

Nahrávané v Birdland studios, Považská Teplá (marec 2021)
Nahrával: Ján Došek, Miloš Miňo Rojko
Mixoval: Miloš Miňo Rojko, Dano Šoltis
Producent: Ivan Tásler

Skladbu nájdete okrem Youtube aj na všetkých streamovacích službách.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Peter Ivan

Súvisiaci interpreti: Ben Cristovao, IMT Smile