19. ročník hudobného festivalu Brutal Assault sa uskutoční od 6. do 9. augusta v areáli vojenskej pevnosti Josefov. Na podujatí sa okrem iných predstavia mená ako Slayer, Amon Amarth, Bring Me The Horizon či The Devin Townsend Project.

Na troch pódiách celkovo vystúpi okolo 90 kapiel z celého sveta. Jednou z hlavných hviezd budú americkí Slayer, ktorí na Brutal Assault odohrajú svoj premiérový koncert. Na festivale vystúpi skupina, považovaná za jednu z veľkej metalovej štvorky, v zložení Tom Araya (spev a basgitara), Kerry King (gitara), Gary Holt (gitara) a Paul Bostaph (bicie).

Program festivalu doplnia švédski Amon Amarth, deathcoreová formácia Bring Me The Horizon, nevšedný The Devin Townsend Project, Phil Anselmo a jeho Down, či mená ako Krabathor, Venom, Satyricon alebo Sick Of It All.

Brutal Assault však okrem hudby ponúkne aj jedinečný zážitok z celého areálu, ktorý k nemu už neodmysliteľne patrí. Vojenská pevnosť Josefov sa tento rok rozrastie o tretí klubový stage vo veľkom šapitó stane, väčšiu prírodnú tribúnu pri hlavnom pódiu či vylepšený priestor pre meet and greet s kapelami.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Karlík z Obscure Promotion.

Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk