Americká heavymetalová kapela Slipknot pripravuje film Day Of The Gusano. Novinka bude dokumentovať prvé vystúpenie skupiny v Mexiku z roku 2015. Réžiu snímky má na starosti člen formácie M. Shawn Crahan.

Day Of The Gusano budú premietať po celom svete v stredu 6. septembra. Mestá, v ktorých bude možné vidieť dokument, plánujú ohlásiť tento mesiac. K dispozícii bude tiež soundtrack filmu. Muzikanti už predstavili aj trailer novinky.

Slipknot vydali prvý, eponymný album v roku 1999. Nasledovali štúdiovky Iowa (2001), Vol. 3: (The Subliminal Verses) (2004), All Hope Is Gone (2008) a .5: The Gray Chapter (2014). Posledné dva albumy sa dostali na prvú priečku amerického rebríčka Billboard 200.

Kapela si vyslúžila niekoľko nominácií na hudobné ceny Grammy, z ktorých jednu v roku 2006 premenila na víťazstvo, keď ju v kategórii Najlepší metalový výkon ocenili za skladbu Before I Forget. V roku 2010 členmi formácie otriasla smrť basgitaristu Paula Graya, ktorý zomrel po neúmyselnom predávkovaní sa liekmi proti bolesti.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/TheCoreyTaylor

Súvisiaci interpreti: Slipknot