Ak ste ešte o mladom spevákovi Petrovi Procházkovi z Komárna nepočuli, je najvyšší čas zbystriť pozornosť. Talentovaný nováčik, ktorý typovo aj hudobne pripomína Eda Sheerana, predstavuje svoj druhý videoklip ku skladbe Everything I Need s tanečným rytmom a chytľavým refrénom.

Peter Procházka debutoval v apríli tohto roka albumom Second Chance, s ktorého nahrávaním vo Fambi Studiu mu pomohol skúsený hudobník a skladateľ Peter Farnbauer, známy z dlhoročného pôsobenia v koncertnej zostave Elánu. Ako prvý singel z nahrávky predstavil Peter skladbu In The City Of Lights. Následne na Youtube zverejnil aj coververziu legendárnej "queenovky" Bohemian Rhapsody, v ktorej sa predstavil nielen ako spevák ale aj ako šikovný klavirista.

Jeho obľúbeným nástrojom je však akustická gitara. Svojou vlastnou tvorbou, v ktorej gitaru a klavír spája so spevom a beatboxom, pripomína Eda Sheerana, ktorému je podobný aj vďaka chlapčenskému imidžu. Študent medicíny na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave vo svojich skladbách rozdáva pozitívnu energiu, čoho dôkazom je aj čerstvo zverejnená novinka Everything I Need. Videoklip, rovnako ako k prvému singlu, nakrútil Michal Miklovič.

Peter sa hudbe venuje už od detstva a hoci jeho prvé zverejnené skladby sú v angličtine, napísal aj niekoľko slovenských piesní. Spoznať ich môžete na koncertoch, ktorých termíny bude priebežne zverejňovať na svojej Facebook stránke.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Boris Majerník. Text Alžbety Naďovej sme upravili a doplnili.

Foto: archív speváka