Is It Real je posledným singlom z nového rovnomenného EP od The Flavians. V piesni spomína kapela na svoj výlet po kalifornskom pobreží a nevadskej púšti z pivnice v berlínskom Kreuzbergu v časoch covidovej pandémie. Je to pieseň o totálnom uchvátení a zamilovaní si tohto miesta, ale aj o následnom zhnusení a horkosladkom pocite, ktorý prichádza akurát, keď je čas ísť opäť domov.

Pomocou kombinácie harmónií, ktoré sú inšpirované hudbou z Laurel Canyon zo 60. a 70. rokov, rytmického piana a dotyku európskej melanchólie, sprostredkováva Is It Real zamyslenie nad týmto kontroverzným miestom. Pieseň rozpráva príbeh o toxickom vzťahu, ktorý je už pomaly na konci. V príbehu je Los Angeles personifikované, ako by bolo milencom s výkyvmi nálad, nepoctivosťou, charizmou a miernym problémom s užívaním alkoholu. V meste, kde neexistuje jasná hranica, ktorá by oddeľovala autentické a absurdné, je ťažké určiť, či je niečo naozaj skutočné, ak to nezabolí.

Singel bol zmiešaný Robbie Moorom z Impression Studios v Berlíne. O master piesne sa postaral Rupertom Clervaux v Londýne. Skladba vyšla v piatok 11. júna. Celé EP následne vyjde nezávisle 25. júna prostredníctvom digitálnej distribúcie od spoločnosti Awal.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Anna Vaverková.

Foto: Tobias Humble