Vladimír Mišík, ktorého ostatný album Jednou tě potkám získal šesť cien Anděl, vydá v septembri nový štúdiový album s názvom Noční obraz. Spolupracoval na ňom opäť s producentom Petrom Ostrouchovom a jeho kapelou Blue Shadows.

"Keď sme oslavovali vydanie albumu Jednou tě potkám a radovali sa z priaznivých recenzií, tak sa na mňa Petr tak trochu potmehúdsky usmial a spýtal sa: Vláďa, kedy začneme nahrávať ďalšie piesne? Vydesene som obrátil oči hore a odpovedal, že až nám nejaké budú zoslané. Po pár mesiacoch mi cinkol mail od Petra a ja som si vypočul sedem bezchybných demonahrávok. Kocky boli hodené, fľaše inšpiratívnych tekutín pozvoľna popíjané, nápady zhora zoslané realizované," hovorí o vzniku nového albumu Vladimír Mišík.

A Petr Ostrouchov dodáva: "Práca na albume Jednou tě potkám pre mňa bola jedným z najúžasnejších životných zážitkov, tak som si chcel spoluprácu s Vláďou ešte predĺžiť a zopakovať. Začal som mu nenápadne posielať návrhy nových piesní, a keď mi od neho späť začali chodiť dlhé sms správy s novými textami, vedel som, že už vlastne pracujeme na novej doske."

Na novom albume účinkuje viacero vzácnych zahraničných hostí, ako sú Blind Boys of Alabama, Jerry Douglas, Davy Spillane, Dónal Lunny, Jamey Haddad alebo Mike Marshall, z domácich hudobníkov potom napríklad Ondřej Pivec, František Kop alebo Radek Baborák. V úlohe hosťujúcich vokalistov s Mišíkom nahrávali Lenka Dusilová, Robert Křesťan, Lenka Nová alebo Markéta Foukalová.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Johana Turner z agentúry Turner PR.

Foto: Zuzana Bönisch

Súvisiaci interpreti: Vladimír Mišík