Britská rocková kapela Radiohead si počas utorkového koncertu vo francúzskom Nimes uctila pamiatku svojho zvukového technika Scotta Johnsona, ktorý zahynul 16. júna po zrútení sa vrchnej časti pódia pred vystúpením v kanadskom Toronte.

Išlo o prvý koncert Radiohead od spomínaného tragického incidentu. Johnsonovu pamiatku si hudobníci v Nimes uctili v závere koncertu, keď sa počas skladby Reckoner objavili na veľkoplošnej obrazovke fotografie zosnulého technika. Tridsaťtriročný Scott Johnson bol jedinou obeťou kolapsu vrchnej časti pódia, ďalšie tri osoby sa zranili, pričom jedna z nich vážne.

Členovia Radiohead krátko po nehode na Twitteri uviedli, že ich koncert sa zrušil z dôvodu nepredvídateľných okolností. Neskôr na svojej oficiálnej webstránke uviedli: "Sme zdrvení zo straty Scotta Johnsona, nášho priateľa a kolegu. Bol to úžasný človek, vždy pozitívny, nápomocný a vtipný, veľmi zručný a cenený člen nášho koncertného tímu. Bude nám veľmi chýbať. Naše myšlienky sú s jeho rodinou a blízkymi". O niekoľko dní potom oznámili odloženie siedmich koncertov svojho európskeho turné.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Dave Martin

Súvisiaci interpreti: Radiohead