Formácia AMO pred dvoma rokmi ohlásila pauzu na dobu neurčitú, no už vtedy bolo jasné, že Moe a Opak bez hudby dlho nevydržia. Prvý menovaný po necelom roku predstavil novú kapelu Solid Move, s ktorou stihol vydať už tri kvalitné videosingle. Opak bol mimo scény o niečo dlhšie, no teraz je späť s chytľavou letnou novinkou.

Singel sa volá Ešte viac a ide o jeho prvú sólovú skladbu po deviatich rokoch. Opak svoj rap v novinke spojil so spevom sympatickej mladej herečky Aničky Rakovskej a sviežim beatom, ktorému dodávajú zaujímavý feeling gitara (Boro Logan), klavír (Martin "Majlo" Štefánik) aj živé bicie (Peter Hledík). Videoklip vznikol spontánne na dovolenke v Barcelone a obĺúbených miestach Bratislavy.

"Pred rokom sme s Majlom Štefánikom (Ľudové Mladistvá) vyrobili prvý nástrel skladby. Potom som ju odložil a nechal tak. Neskôr som sa k nej vrátil aj s bubeníkom Petrom Hledíkom, nahrali sme živé bicie a zistili sme, že potrebuje ženský spev. On mi predstavil Aničku. Vôbec som nevedel, do čoho idem, no nakoniec práve vďaka nej dostala pesnička pre mňa nový rozmer, aký som doteraz počas mojich sólo vecí ešte nikdy nepocítil. Nadchlo ma to," opisuje vznik zaujímavej spolupráce Opak.

"Spievala som vždy, v rôznych zoskupeniach a projektoch, no popri škole či divadle šiel spev trochu do úzadia. O to viac som sa potešila tejto spolupráci. Opak mal vec vymyslenú, snažili sme sa len dokresliť jeho myšlienku skladby, teda životnej pohody a optimizmu," opisuje spoluprácu Anči Rakovská.


Spomalil a získal potrebný nadhľad

Opak pri príležitosti nového singla vysvetlil, prečo nemohli s Moem ďalej pokračovať v rovnakom tempe. "S kapelou AMO sme za posledné roky hrali tak veľa, že som vôbec nemal čas na rodinu. Posledné dva roky si užívam pokoj v malej dedinke. Som dvojnásobný otec a chcem mojim dvom dcéram spraviť krásne detstvo. Hudobne mám za sebou naozaj všeličo, ale stále nie dosť. A myslím, že dozrel čas znova nahrávať. Niežeby som sa išiel pretrhnúť, veci robím tak, ako prídu. Aby som sa mohol vždy ešte viac nadýchnuť," hovorí Opak.

Ako dodáva, momentálne prežíva kľudné obdobie. Väčšinu voľného času trávi na záhrade svojho nového rodinného domu mimo Bratislavy, v ktorej žil 33 rokov. Venuje sa joge, bojovému umeniu, plávaniu a ochutnávaniu vína. Atmosféru jeho života cítiť aj z nových skladieb, ktoré bude postupne zverejnovať.

"V dobe, kedy som pracoval na skladbe, sme odchádzali na dovolenku. Zobral som si kameru s rybím okom a ako som sa prechádzal v mojom najobľúbenejšom meste sveta (Barcelona) som sám seba nakrúcal. Presne to vyjadruje aj text skladby, ktorá je o tom, čo mám najradšej a kde nachádzam svoju pohodu," uzatvára raper, vlastným menom Milan Janáči.

Text: Hudba.sk (zdroj: Opak)
Foto: Facebook.com/opakjepravdou