Po piesňach Hudba léčí a Sladký dřevo vypúšťa Wohnout ďalší singel s názvom Hloupá písnička. Členovia kapely momentálne trávia čas v štúdiu a chystajú nový album, ktorý vyjde v novembri a zatiaľ nesie pracovný neambiciózny názov Máme na míň.

"Hloupá písnička bola skôr klasický odpad, s ktorým sa nemalo ísť ani na demáč. Pôvodná verzia sa dosť líšila od finálnej, ktorá má veselý gitarový riff. Nakoniec je z toho klasická hlúpa pesnička, ktorá lezie do hlavy, až je tým otravná," komentuje vznik singla spevák a gitarista Honza Homola.

Zábery k videoklipu zbierali skoro dva mesiace. Kvôli nemu dokonca vznikla špeciálna prilba s kamerou, ktorú dostali na hlavu vybraní jedinci. V klipe si zahrala celá kapela, fanúšikovia, kamaráti z okolia, náhodní okoloidúci aj známe osobnosti. Nakrúcalo sa vo výbehu mrožov v ZOO Praha, vo vzduchu na ultralighte, vo vode, aj na traktore. Vo videu sa objavia moderátori Patrik Hezucký a Tereza Tobiášová, bikerská legenda Michal Maroši či speváčka Sabina Křováková.


"Natáčanie videoklipu bolo jedno veľké dobrodružstvo. Prilba v priebehu pár týždňov za zábermi precestovala cez 2500 km a keby mohla rozprávať, tak by to vydalo na knihu. Na lietadle sa pozrela do vzduchu, dostala sa pod vodu, ale aj na skalu, kde vyskúšala istenie, vďaka ktorému musela zachrániť život," hovorí režisér klipu Honza Písařík.

Naráža tým na incident, vďaka ktorému sa dátum premiéry posunul. Jednému z aktérov videoklipu totiž pri natáčaní na skale zlyhalo istenie a utrpel pád zo šesťmetrovej výšky. Práve helma mu zrejme zachránila život a zostalo tak len pri niekoľkých škaredých zlomeninách.

Po odohratí letných festivalov a kapelovom voľne pôjdu Wohnout v novembri a decembri na  turné na podporu nového albumu. Krst prebehne 16. novembra vo veľkej sále  pražskej Lucerny.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Zdena Selingerová. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Jan Písařík

Súvisiaci interpreti: Wohnout