Kapela The Youniverse oficiálne zverejnila nový videoklip ku skladbe Silver z ich úspešného debutového albumu CMYK, ktorý vydali vo vydavateľstve Bruuder Records v novembri minulého roka. Koncept a réžiu videa zabezpečila speváčka Tammy Nižňanská, kameru a strih obstaral Matej Turcer z nahrávacieho štúdia Pulp.

Atmosféra videoklipu dokonale kopíruje náladu a text skladby. Klip je jednoduchý s dobrým svetlom, v ktorom vynikne dokonalá forma a obsah diela. Celé to podčiarkne vyvážený strih. Hlavnými postavami klipu sú samozrejme zakladatelia kapely Jerguš Oravec (gitara) a Tammy Nižňanská (spev).

Na Pohode naživo

The Youniverse s debutovým albumom CMYK patria jednoznačne na pódium. Ich živé vystúpenia maj osobitú energiu, čo si budú môcť potvrdiť fanúšikovia aj na festivaloch Pohoda a Grape. Kapela vystúpi na Pohode už v piatok 2. júla o 15:50 v Sporka Science & Magic Stage a na Grape sa predstavia v piatok 9.augusta o 23:00 v NAY stage, pričom sa kapela na svoje koncerty poctivo pripravuje. Tí, ktorí koncert nestihnú, si ho zo záznamu môžu vypočuť v sobotu 13. júla vo vysielaní Rádia_FM.

Neskôr možno The Youniverse zažiť naživo aj v úlohe predskokana kultovej britskej kapely Skunk Anansie. Briti v Bratislave odohrajú koncert pri príležitosti oslavy 25. výročia svojho vzniku a predstavia nový album 25LIVE@25. Koncert sa uskutoční 1. augusta v Majestic Music Clube.


Novému albumu CYMK sa podľa slov vydavateľa darí a nachádza čoraz viac nových fanúšikov na koncertoch po celom Slovensku aj v Čechách. Jeho obľúbenosť podčiarkuje aj rotácia jednotlivých skladieb v éteri Rádia_ FM. V ankete Rádiohlavy 2018 sa dostal do shortlistu v kategórii debut roka. Album naživo odprezentovali v decembri ako predskokan holandsko-novozélandskej formácie My Baby.

Album CMYK vyšiel v troch rôznych formátoch: ako dvojalbum na dvoch 180 g vinylových platniach v limitovanej bielej edícii, na CD a aj ako digital download. Je dostupný exkluzívne na novej stránke vydavateľstva Bruuder Records.


Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Sloboda z Bruuder Records. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Jerguš Oravec