Neustále na cestách – tak vyzeral posledný rok speváka Martina Haricha. Po júni, ktorý priniesol kapele Musitany Hope až 25 koncertov, prišli ďalšie služobné cesty – tentokrát do nahrávacieho štúdia v Prahe.

"Odohrali sme 25 koncertov, čiže sme stáli na pódiu skoro každý deň. Bolo to šialené," spomína Martin Harich. "Videli sme obrovské množstvo nových krajov, zažili kopec zábavy, spoznali veľa zaujímavých ľudí, ale tie prekoncertované noci už asi nikdy nedospíme. Dodávka bola na pár dní naším domovom," dodáva hudobník.

"Bez ohľadu na fakt, že u Martina ide prevažne o veľké outdoorové koncerty na námestiach a mestských slávnostiach, ktoré sú pre návštevníkov zdarma, je 25 vystúpení za mesiac na slovenské pomery naozaj slušné číslo," vyjadril sa k spevákovej vyťaženosti šéfredaktor internetového portálu Hudba.sk, Patrik Marflák.

Harich v týchto dňoch začína s nahrávaním druhého albumu v pražskom štúdiu Elements. "Človek, s ktorým Martin našiel spoločný hudobný jazyk, sa volá Aleš Zenkl. V tom istom štúdiu a pod vedením rovnakého producenta nahráva aj uznávaný český pesničkár Michal Hrůza a taktiež je druhým domovom Mekyho Žbirku," spresnila Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show.

"Naše nároky na seba, ale aj na hudbu celkovo, sa zvýšili. Pred rokom som bol vystrašený chlapček zo speváckej súťaže, ktorý sa zrazu ocitol vo veľkom svete, a je asi prirodzené, že som nemal rozhľad. Mal som skomponovaných množstvo skladieb, ale nikdy som netušil, že si ich niekedy vypočuje viac ľudí ako moja rodina," dodal Harich.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová, PR manažérka interpreta.

Súvisiaci interpreti: Martin Harich