Kanadský pesničkár a spisovateľ Leonard Cohen vydá koncom septembra nový album pod názvom Popular Problems. Svojou trinástou štúdiovou nahrávkou zároveň oslávi životné jubileum 80 rokov.

Správu zverejnil zakladateľ a správca fanúšikovského portálu The Leonard Cohen Files Jarkko Arjatsalo. "Leonard odviedol množstvo tvrdej práce na svojom novom štúdiovom albume s úplne novými skladbami. Poprosil ma, aby som vám povedal, že Popular Problems vyjde na konci septembra, krátko po jeho 80. narodeninách," uviedol Arjatsalo. Dátum Cohenovho životného jubilea je 21. september, informácie o presnom dátume vydania nahrávky však zatiaľ zverejnené neboli. 

Arjatsalo, ktorému legendárny pesničkár v minulosti verejne poďakoval za založenie spomínaného portálu a podporu, pre americký magazín Rolling Stone potvrdil, že informácie o pripravovanom albume pochádzajú "priamo od Leonarda" a dodal, že spevák zatiaľ neplánuje koncertovať. "Zatiaľ neplánujeme žiadne koncerty. Tešíme sa na skvelú novú štúdiovú nahrávku," potvrdili členovia pesničkárovho tímu.


Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com, Digitalspy.co.uk, Rollingstone.com)
Foto: Facebook.com/leonardcohen

Súvisiaci interpreti: Leonard Cohen