Trnavská kapela Dynamo Team vydá už o necelé dva týždne svoj tretí album s názvom 3 2 1. Skupina chce nadviazať na medzinárodné úspechy svojich predošlých albumov Slavia (2011) a 1977 (2013) novou kolekciou desiatich optimistických skladieb.

Tento týždeň zverejnil Dynamo Team veselý videoklip k novému singlu Happy, ktorý je podľa slov zakladateľa projektu Michala Štofeja textovo inšpirovaný myšlienkou Leva Tolstého: "Keď chceš byť šťastný, tak buď!".

V deň vydania albumu 3 2 1, 23. septembra, bude kapela hosťom talkshow Pištu Vandala Obludárium v bratislavskom KC Dunaj. Pár dní predtým (19.9.) vystúpi dvojica v zložení Michal Štofej (spev a gitara) a Daniel Kravec (bicie, spev a sampler) aj v Kafe Scherz, kde zahrá i vlaňajší objav slovenskej scény Tante Elze. Do tretice predstaví dvojica svoju novú tvorbu v hlavnom meste na festivale Waves Bratislava, kde je jej showcase na programe hneď v prvý festivalový večer - 2. októbra opäť v KC Dunaj.


Tracklist albumu 3 2 1: 

1. Happy 
2. Tennis 
3. Floor is Mine 
4. Hurry Up! 
5. B-Day 
6. Lucky Day 
7. My Boy 
8. Like A Bird 
9. Sunshine 
10. The Man Of Steel

Floor Is Mine

Dynamo Team založil v roku 2011 Michal Štofej známy z kapely Hudba z Marsu. V roku 2012 formáciu, v ktorej v tom čase pôsobila hudobníkova manželka Lucia, na Radio_Head Awards vyhlásili za Nováčika roka. V čase vydania druhého albumu (2013) kapela istý čas hrávala v rozšírenej zostave s novou speváčkou Barborou Martinkovičovou, basgitaristom Ramonom Estevesom a bubeníkom Danielom Kravcom, no od minulého roka funguje už len ako duo Štofej-Kravec.

Napriek meniacej sa zostave si projekt zachováva charakteristický zvuk, ktorý je energickým mixom tanečnej hudby a gitarového popu s hravými a odľahčenými textami. Piesne Dynamo Teamu boli v minulosti použité v reklamách zahraničných spoločností a zneli aj z rádií v Rakúsku, Belgicku a Francúzsku, kde kapela odohrala niekoľko koncertov.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Michal Štofej. Článok bol doplnený redakciou. Viac sa dozviete na oficiálnom webe www.dynamoteam.net.

Súvisiaci interpreti: Dynamo Team