Ťažká váha českej hudobnej scény - Těžkej Pokondr - ohlasuje veľký comeback a vysiela do sveta novinku v podobe hviezdne obsadeného videoklipu Sketmen (Kretén). Skupina, ktorá v minulosti počtom predaných albumov konkurovala kapelám Kabát či Lucie, v tomto roku oslavuje 21 rokov od svojho vzniku.

Miloš Pokorný a Roman Ondráček vydali v roku 1996 singel Saša jede, ktorým pod názvom Těžkej Pokondr rozvírili vody na českej i slovenskej hudobnej scéne. Nasledoval megahit Hrobař, ktorý bol dlhé roky povinným repertoárom na každej diskotéke či dedinskej zábave.

Dvojica predala viac ako pol milióna albumov a niekoľko rokov po sebe bola zároveň najpredávanejšou formáciou v Českej republike. Okrem toho ako aktéri ranných rozhlasových show majú na Frekvenci 1 jedno z najpočúvanejších vysielaní v českom éteri a aj na televíznych obrazovkách sú stále vyhľadávaným moderátorským tandemom,

Teraz prichádzajú s novinkou s názvom Star Boys. Pilotným klipom k nemu je paródia na hit Scatman. Autorom klipu Sketmen (Kretén) je Štěpán Vodrážka. Účinkuje v ňom mnoho známych osobností, napríklad Martin Dejdar, Ondřej Sokol, Adéla Gondíková, Michal Kavalčík, Richard Genzer, Petr Jablonský, Martin Zounar, Oto Klempíř, Bob Klepl či Lukáš Pavlásek. V spolupráci s Matějom Ruppertom udržali obaja interpreti vysokú latku pôvodného scatu, navyše s reflexným dianím na sociálnych sieťach.


Tanečné hity na albume ďalej reprezentujú skladby Má asi křena (Macarena), kde si zahosťovala Adéla Gondíková, My jsme šoumeni (We Are Family), Už nechcem hulit!!! (I Like To Move It) alebo eroticky dráždivá Já su sexy (I´m Too Sexy). Klasické rockové kúsky zastupujú Ice Hockey Tiger čili Náš Jarda Jágr (Eye Of The Tiger) a Superstar (I Love Rock And Roll).

Legendárna poprocková balada Love Hurts tu znie ako Levhart a pieseň Easy preslávená kapelami The Commodores a Faith No More sa prerodila v Schízy. Z klasiky osemdesiatych rokov znie Da, Da, Da ako Blá, blá, blá. Pre milovníkov talianskeho macho štýlu je tu Hynek Čermák (L´Italiano) a pre vášnivých čitateľov jediný zástupca domáceho popu, nezabudnuteľný filmový hit Vzhůru k výškám s novým textom Úctu knížkám.

Celkom pätnásť nahrávok na CD dopĺňa minuloročná vydaná charitatívna skladba Maraton s kňourem (More Than A Woman), teda príspevok Těžkého Pokondra do globálnej akcie pre nadáciu Movember. Autormi českých textov piesní su Xindl X, Lou Fanánek Hagen i obaja protagonisti skupiny Těžkej Pokondr.

Zdroj: Supraphon, Hudba.sk
Foto: Lenka Hatašová

Súvisiaci interpreti: Těžkej Pokondr