Populárna francúzska speváčka Zaz v týchto dňoch ohlásila vydanie štvrtého štúdiového albumu Effet Miroir, ktorý vyjde 16. novembra. Talentovaná umelkyňa sa na albume pokúsila spojiť protipóly krásy a nedokonalosti. K vypočutiu ponúka prvý singel z pripravovanej nahrávky nazvaný Qué Vendrá.

Pieseň Qué Vendrá je naspievaná vo francúzštine a španielčine vyzýva prijať život taký, aký je. A hlavne nič neľutovať. Je inšpirovaná rómskym jazzom a španielskymi rytmami akustických gitár a nabáda k bezstarostnému tancovaniu. "Stane sa čokoľvek alebo čo príde," spieva Zaz a pritom srší pozitívnou náladou. 

Rozmanité príbehy a hudobné inšpirácie

Názov pripravovaného albumu Effet Miroir sa prekladá ako zrkadlový efekt. Nahrávka bude podľa speváčky o kráse ľudského života, ale aj o jeho nedokonalosti. "Prijať všetky naše stránky aj s ich paradoxmi je pre mňa spôsob, ako zjednotiť protipóly našho bytia," komentuje novú platňu Zaz.

Inšpirovali ju zážitky z ciest a koncertov, kde speváčka stretáva a pozoruje veľa ľudských tvárí a charakterov. Na novom albume sa spojili nielen rôzne životné príbehy, ale aj hudobné vplyvy ako šansón, pop, juhoamerická gitarová hudba a rock. Zaz sa s týmito inšpiráciami pohráva s príznačnou ľahkosťou a šarmom, ktoré sú doplnené jej ľahko chrapľavým hlasom. 


Isabelle Geffoy, vystupujúca pod pseudonymom Zaz, miluje kubánsku a latinskú hudbu, Vivaldiho Štyri ročné obdobia a jazzovú divu Ellu Fitzgerald, ku ktorej býva často prirovnávaná. Jej posledný album Paris vyšiel v roku 2014 a predstavila na ňom spoluprácu s významnými hudobníkmi ako Charlez Aznavour alebo Quincy Jones. 

Zaz svoju dobrotu šíri do sveta nielen cez hudbu, ale aj charitatívnymi aktivitami. Založila iniciatívu Zazimut a s jej pomocou podporuje sociálne prínosné projekty. Na jej tohtoročnú albumovú novinku sa už určite teší aj slovenské publikum, ktoré si ju bude môcť opäť vypočuť naživo v sobotu 16. februára 2019 v Incheba Expo Aréne v Bratislave.  


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Zaz