Dvaja skladatelia a klaviristi Oliver Nosaczynski Bohovič a Dominika Dorincová zahrajú svoje zvukomalebné klavírne skladby na spoločnom koncerte v Bratislave, v koncertnej sále Pálffyho Paláca 20. septembra o 19:00. Tvorba oboch interpretov sa dá charakterizovať ako klasická hudba s prvkami súčasných žánrov, ako filmová hudba, populárna hudba či new age.

Aktualizácia: Koncert bol zrušený.

Oliver Nosaczynski Bohovič, rodák z Bojníc, študoval súkromne u dvoch renomovaných slovenských gitaristov Henryho Tótha a Andreja Šebana, u ktorého študoval aj kompozíciu. Popri hre na gitaru sa začal venovať aj hre na klavír a do povedomia poslucháčov sa zapísal svojím debutovým klavírnym albumom Ballerina, ktorého krstnými otcami bol legendárny moldavský skladateľ Eugen Doga a spevák Peter Nagy.
Debut zožal pozitívne hodnotenia doma i v zahraničí. Hudobný magazín Nový Populár album zaradil medzi najlepšie hodnotené albumy roku 2017, rešpektovaný americký klavírny hudobný web MainlyPiano.com ho zaradil medzi najlepšie albumy roku 2018 a veľkej obľube sa teší aj u poslucháčov na streamovacích službách, kde prekonal hranicu 2 milóny vypočutí.

Dominika Dorincová, rodáčka z Považskej Bystrice, sa už ako trinásťročná stala mimoriadnou študentkou Konzervatória Žilina v odbore hra na klavíri a pod vedením profesora Michaela Berkiho štúdium úspešne absolvovala. V rokoch 2017-2019 študovala dirigovanie ako druhý hlavný odbor súčasne s klavírom, pod vedením profesora Štefana Sedlického. Od roku 2019 študuje kompozíciu pod vedením skladateľa Petra Špiláka. V Júni 2019 sa stala víťazkou súťaže Mladý Talent Považskej Bystrice v kategórii hudobno-tanečné umenie.

V roku 2020 nahrala v Taliansku svoj debutový klavírny album Forever in my Heart, ktorý produkoval známy taliansky klavirista Marco Volino, a ktorý vyšiel pod hlavičkou talianskeho vydavateľstva Trees Music Studio. Album si vyslúžil pozitívne recenzie doma i v zahraničí, od recenzentov ako Kathy Parsons z MainlyPiano.com, Carmine Padula, Valentin Bonjour a získava si priazeň poslucháčov z celého sveta.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Oliver Nosaczynski Bohovič. Text správy sme upravili.