Katka Koščová si plní sny a nielen tie muzikantské. V tomto roku už stihla spolupracovať s českým textárom Michalom Horáčkom, na jar vypredala sály s kapelou Neřež, v lete nahrávala nové CD a v zime bude oddychovať a tešiť sa na potomka. Veľkú prestávku ale neplánuje, už na jar chystá ďalšie koncerty.

Katka Koščová so svojím klaviristom Danom Špinerom zhudobnila pred časom viacero villonských balád Michala Horáčka, z ktorých si popredný český textár a básnik vybral dve – letnú pesničku Přes most bez punčoch a vianočnú pieseň Štědrý večer. Tieto balady sú súčasťou jeho projektu Český kalendář, ktorý sa tohto roku dočkal aj javiskového spracovania.

"Je mi veľkou cťou, že v rámci projektu Český kalendář môžem byť ako spoluautor a interpret v takej skvelej spoločnosti ako je Szidi Tobias, Lucia Šoralová, František Segrado, Vladimír Merta, Vojta Dyk, Lenka Nová, či Petra Hřebíčková," hovorí Koščová.  

Okrem toho speváčka spolupracuje s českou folkovou legendou Neřež, s ktorou pripravili pokračovanie úspešného spoločného koncertného ťaženia. Od 21. do 27. októbra spolu odohrajú sedem klubových koncertov. "Teraz na jeseň sme sa rozhodli pre komornejšie sály aj komornejšiu verziu koncertu. Odohrali sme spolu tohto roku viacero veľkých koncertov a máme chuť na zmenu atmosféry," vyjadrila sa Katka Koščová na margo nadchádzajúcich vystúpení. 

Viac o pripravovanej spoločnej šnúre si môžete prečítať TU

Katka Koščová a Neřež - Andělská

Okrem koncertovania si Katka so svojou kapelou našli čas aj na nahrávanie Vianočného albumu, ktorý vychádza v novembri. "Posledné tri roky sme robievali v decembri vianočné koncerty, po ktorých nás ľudia žiadali o albumovú verziu kolied v našich aranžmánoch. A keďže v tejto vianočnej koncertnej tradícii chceme pokračovať, rozhodli sme sa, že CD s našimi slovenskými koledami vydáme," uviedla speváčka. Na albume bude ako bonus pridaná aj pieseň Štědrý večer, ktorá je duetom Katky Koščovej a Vojtu Dyka zo spomínaného projektu Michala Horáčka Český kalendář.  

"Tohto roku sa mi skutočne splnili takmer všetky profesné sny. Spolupráca s Michalom Horáčkom, s kapelou Neřež, dokonca som mala možnosť zaspievať si duet s Danom Bártom. Mám pocit, že sa dejú krásne až neuveriteľné veci a to nehovorím len o pracovných príležitostiach. To najčarovnejšie zo všetkého, čo sa mi momentálne deje, je to, že sa stanem mamou," dodala na záver Katka.   

Redakciu Hudba.sk informoval Michal Pivovar, manažér Katky Koščovej.

Foto: archív speváčky

Súvisiaci interpreti: Katarína Koščová