Štyridsiatka najlepších súťažiacich bola v ďalšom pokračovaní talentovej šou rozdelená do dvojíc a pridelené im boli svetové hity. Na základe týchto výkonov ich štvorica porotcov vyraďovala alebo naopak posunula do dlhej cesty, kde sa definitívne vyprofilovala semifinálová dvadsiatka.

V druhom Super výbere sa potvrdili kvality no prišli aj sklamania. Potešujúcim hudobným zážitkom bolo dueto Emmy Drobnej a Daniela Křížka, ktorí spevali song Falling Slowly Glena Hansarda a Markéty Irglovej. Najmä Emma hneď v úvode zaujala zamatovým hlasom a sympatickým vystupovaním. Daniel na nej celý čas visel jeho typickým pohľadom a dokopy pôsobili uveriteľne a charizmaticky. Porotcovia sa pri nich zhodli, že vlastne ani nie je čo komentovať.

"Najlepší výkon dňa. Emočne naj vystúpene dnes, obaja postupujete," zhrnul za všetkých Habera. Obaja súťažiaci si následne počkali na dlhú cestu, na konci ktorej si vypočuli očakávaný verdikt poroty - obaja postúpili ďalej a zhodli sa na tom všetci štyria porotcovia.



Súrodenci Slepčíkoví nemali nič isté

Sabina Slepčíková a jej mladší brat Dalibor Slepčík patrili po kastingoch k favoritom súťaže. V prvom super výbere tiež postúpili s ľahkosťou, no v tom druhom sa im dovtedy pevná pôda pod nohami začala rozchádzať. Súrodenci si spolu v nedeľnom prenose zaspievali song Say Something. Ich interpretácia bola jemná, vyvážená, nevniesli do nej nič hrané, čo by bolo navyše. No aj tak porotu úplne nepresvedčili.

"Vôbec to nepôsobilo isto, boli ste rozpačití. Ste súrodenci, máte sa radi, je to taká blbá situácia, keď človek musí roztrhnúť súrodencov," napínal ich Soukup. Do dlhej cesty však postúpili obaja. Absolútne zneistenie prišlo až počas tejto fázy. "My sme ti dali toľko šancí, si taká zakríknutá, máš tak nádherný hlas, taký talent a ty ho strčíš do vreca... Dnes to bolo nepresvedčujúce, ja by som chcela, aby si nám sľúbila, že to v ďalšom kole rozbalíš," vyžiadala si od Sabiny sľub do nasledujúceho priebehu súťaže Marta Jandová, ktorá Slepčíkovej oznámila, že postupuje.

Zavádzajúce slová si od Jandovej vypočul aj Dalibor. "Ty si dostal dnes už od nás naložené, si tak mladý, že toto nemusí byť tvoj posledný pokus v tejto súťaži, načerpal si mnoho skúseností, vieš, na čo si dávať pozor. Uži si krásne leto, maj sa pekne, uvidíme sa v semifinále, postupuješ," napínala ho do poslednej chvíle porotkyňa.



Najväčšie sklamanie

Porotcovia mali už po doterajších kasingoch a super výbere pri postupujúcich spevákoch a speváčkach isté očakávania či naopak už tušili, kto nemá nato dostať sa až do semifinále. V prvom spomínanom prípade bolo teda sklamaním, pokiaľ súťažiacich, ktorých si v prvej dvadsiatke želali, v duetách ponúkli nepresvedčivé výkony, kvôli ktorým ich nemohli posunúť ďalej. Paľo Habera za najväčšie sklamanie dňa označil dvojicu Tereza Gerzaničová a Zdeno Mucina.

Dvojica si strihla skladbu Just Give Me a Reason v origináli od Pink a Natea Ruessa, ktorou si obaja pokazili doterajšie dojmy. "Nefungovalo to, Zdeno, mne sa tvoj spev nepáči a Tereza, ty si mi prišla fádna," povedal bez servítky Soukup. "Zdeno, na začiatku si dostal rýchle áno a rovnako tak dostaneš rýchle nie, takže končíš v tejto súťaži. Tereza, z teba som bola nadšená na tých kastingoch, hovorila som si, že toto dievča je šikovné, ale dnes to bolo zlé. A dnes to bolo tak zlé, že ťa nemôžem poslať ďalej," rozhodla Klára Vytisková.

Sklamaním bola aj Daniela Peštová, ktorá spievala so Zuzanou Vovsovou v speváckych súťažiach už otrepanú pieseň Impossible. Už od začiatku bolo zjavné, že Zuzana je z tejto dvojice lepšia. Potvrdili to aj slová Paľa Haberu: "Spievala amatérka s profesionálkou. Zuzana je profesionálka a Daniela totálna amatérka." Daniela, sklamaná sama zo seba uviedla, že to bola premrhaná životná šanca. Na veľké počudovanie však na dlhú cestu vykročili obe. A tam si prekvapujúco obe vypočuli, že v súťaži končia.

Kým doposiaľ išlo len o pár mesiacov staré záznamy, už v najbližšom vydaní budeme svedkami prvého živého semifinálového prenosu. Predstavia sa v ňom desiati najlepší chlapci, ktorí si tak o týždeň skôr ako dievčatá vyskúšajú silu živého vystúpenia v televízii pred očami početných divákov priamo v sále. Čo s nimi urobí prípadná tréma a ako sa s novou situáciou popasujú sa dozvieme už v nedeľu.

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Facebook.com/SuperStarNovaEra