Záver roka bude na slovenskej scéne patriť dlho očakávanej štvrtej sólovke rapera Rytmusa. Vydanie nahrávky Krstný otec avizoval vlani 23. decembra, vydá ho však až mesiac pred tohtoročnými Vianocami. Počas decembra ho predstaví na štyroch koncertoch-krstoch, pričom na ten bratislavský vytiahne svojich fanúšikov spod jedličky 26. decembra.

Koncert sa uskutoční v Hant aréne (športová hala Pasienky) a Facebook event sľubuje okrem veľkolepej scény a kvalitného zvuku aj množstvo zvučných hostí. V hlavnom meste vyvrcholia oslavy nového albumu, predtým ho Rytmus predstaví a pokrstí aj v Banskej Bystrici (3.12., Ministry of fun), Prahe (10.12., Forum Karlín) a Košiciach (17.12., hala Cassosport).

Podľa informácií v pozvánke na koncert bude Krstný otec "pravdepodobne jeho posledný sólový album, v ktorom sa rozhodol zhrnúť celé svoje doterajšie pôsobenie na hip-hopovej scéne". Novinka, ktorá sa na trh dostane v novembri, nadviaže na Rytmusove sólové štúdiovky Bengoro (2006), Kral (2009) a Fenomen (2011), ktoré patria medzi najpredávanejšie slovenské a české albumy za posledných desať rokov.

Zatiaľ jediným oficiálnym singlom z albumu je skladba POZOR, ktorá je návratom ku klasickému hip-hopovému soundu z konca 90-tych rokov. Ako naznačila ďalšia ukážka, tento štýl bude zrejme dominovať na celom albume. Ďalšie ochutnávky beatov z Krstného otca môžete počuť aj v 20-minútovom hudobnom filme Eternal, ktorý Rytmus na konci minulého roka.

Prečítajte si tiež: Rytmus predstavil pieseň k filmu Pírko. Rapuje o drogách aj detských domovoch 

 
Text: Hudba.sk (zdroj: Facebook.com/Rytmusjepan, archív)
Foto: Facebook.com/Rytmusjepan

Súvisiaci interpreti: Rytmus