Slovenská jazzová spoločnosť (SJS) vyhlasuje 33. ročník súťažnej prehliadky Nové tváre slovenského jazzu 2019. V prvom kole vyberie odborná porota finalistov na základe zaslaných prihlášok s nahrávkami. Rozhodne o tom porota v zložení Peter Lipa, Matúš Jakabčic, Martin Valihora, Juraj Griglák, Klaudius Kováč, Radovan Tariška a Marián Jaslovský.

Nahrávky v celkovej dĺžke do 10 minút, na rozdiel od predchádzajúcich ročníkov, nebudú posielať záujemcovia e-mailom, ale uploadnom na cloud Nullupload.com, pričom je potrebné nastaviť maximálnu expiráciu (90 dní) a skopírovať adresu na stiahnutie.
      
Prihláška, zaslaná e-mailom na sjs@gti.sk, prípadne poštou musí obsahovať adresu na stiahnutie nahrávok, názov kapely, mesto, z ktorého kapela pochádza, zoznam skladieb – poradie, názov, autorov skladieb, pričom pôvodná tvorba nie je podmienkou, mená členov skupiny, nástroj, na ktorom hrajú a dátum ich narodenia, kontakt na leadera, ktorý musí mať trvalý pobyt na Slovensku, alebo musí byť na Slovensku narodený. Uzávierka prihlášok je 8. novembra. TASR o tom informovala PR manažérka Katarína Ovseníková.
      
Finále sa uskutoční 1. decembra v štúdiu 5 Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici 1 v Bratislave. Vybrané skupiny sa predstavia živým vystúpením pred odbornou porotou. SJS preplatí vybraným skupinám cestovné náklady a poskytne základné nástrojové vybavenie. Najlepšie skupiny, prípadne jednotlivci, budú odmenení finančnými cenami a diplomom. Na záver prehliadky odborná porota vyhodnotí jednotlivé vystúpenia. Ak skupina postúpi do finále, je potrebné počítať s tým, že obsadenie skupiny musí byť identické na nahrávke a na živom vystúpení. Zmena obsadenia je možná len vo výnimočných prípadoch, ktoré posúdi porota. 

Zdroj: TASR, Katarína Ovseníková
Foto: PR