Rozruch okolo huslistu Filipa Jančíka neutícha ani niekoľko týždňov po jeho letnom koncerte na Dunaji. Nezabudnuteľnú šou chce svojim fanúšikom priniesť aj v decembri, kedy sa opäť predstaví v majestátnych priestoroch kostolov a najkrajších slovenských kultúrnych sálach. Celkovo od 1. do 27. decembra navštívi dvanásť slovenských miest.


Krátko po odohratí veľkolepej šou na Dunaji v centre Bratislavy Filip Jančík avizoval ďalšie projekty a fanúšikom sľúbil tiež akustické vianočné turné. Pôjde už o "tretie kolo" jeho akustického filmového turné po Slovensku, pričom podobne ako v rokoch 2020 a 2021 sa odohrá v slovenských kostoloch a ďalších historických budovách. Vstupenky sú od dnes v predaji v sieti Predpredaj.sk.


Počas decembra Filip Jančík navštívi až dvanásť miest vo všetkých regiónoch Slovenska. Špecialitou bude zastávka v bratislavskej Starej tržnici, ktorá sa ako jediná uskutoční až po Vianociach (27.12.) a odohrá sa tam jedinečný Akustický večer filmovej hudby. Talentovaného huslistu, ktorého poznajú milovníci filmovej hudby aj ďaleko za hranicami Slovenska, bude počas decembrového turné sprevádzať 10-členná zostava hudobníkov, pričom niektorí z nich pricestujú pri tejto príležitosti zo zahraničia.  

Počas vystúpení zaznejú všetky najväčšie hity Jančíkových koncertov, ako sú klasiky zo soundtrackov filmov Gladiátor, Posledný mohykán, Pán prsteňov, Forrest Gump či zo seriálu Game of Thrones. Miesto v setliste si však nájdu aj kultové slovenské skladby z rozprávok a filmov. Nebude chýbať napríklad Perinbaba, bez ktorej si mnohí nedokážeme Vianoce ani predstaviť.


Za posledné tri roky Filip Jančík odohral na Slovensku takmer 40 unikátnych koncertov filmovej hudby v rôznych podobách. Po vypredanom víkende na Bratislavskom hrade či obrovskej šou na Dunaji je isté, že každým ďalším projektom nastavuje latku vlastných hudobných produkcií vyššie.

Ani vianočné turné, ktorého prípravy sú v plnom prúde, nebudú výnimkou. Platí tiež, že Jančíkove koncerty sa rýchlo vypredajú, preto s nákupom vstupeniek dlho nečakajte. Môžu byť tiež predvianočným darčekom, na ktorý obdarovaná osoba len tak nezabudne. 

Dátum a miesta vianočných koncertov Filipa Jančíka:

1. 12. - Žilina, Dom Odborov
3. 12. - Zvolen, Evanjelický kostol
5. 12. - Banská Bystrica, Evanjelický kostol
9. 12. - Košice, Evanjelický kostol
10. 12. - Spišská Nová Ves, Evanjelický kostol
11. 12. - Prešov, PKO Čierny Orol
12. 12. - Poprad, Evanjelický kostol
14. 12. - Partizánska Ľupča, Evanjelický kostol
15. 12. - Martin, Evanjelický kostol
20. 12. - Trenčín, Dom armády
21. 12. - Nitra, Župný dom
27. 12. - Bratislava, Stará tržnica

Vstupenky:  

Všetky ďalšie informácie nájdete na stránke www.filipjancik.com alebo na sociálnych sieťach Instagram Facebook.


Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)