Slovenská rocková stálica Tublatanka mieri s turné k 30. výročiu svojho založenia do Prahy, a to aj napriek zdravotným komplikáciám basgitaristu Juraja Topora. Formácia dokonca už onedlho vydá aj špeciálne koncertné DVD.

"Mám natrhnutý lýtkový sval, ktorý sa našťastie rýchlo hojí vďaka regenerečnej schopnosti môjho organizmu a nasadenej liečbe. Nie som ešte úplne fit, doliečenie bude trvať približne mesiac. Nohu mám stiahnutú špeciálnym fixovacím obväzom, no počas koncertov sa mi hrá v pohode," osvetlil basgitarista Juraj Topor zranenie, ktoré sa mu stalo počas koncertu v Bratislave.

Maťo Ďurinda, Juraj Topor a Peter Schlosser majú za sebou už 11 vystúpení v rámci turné 30 rockov Tublatanky. Najbližšie potešia svojím viac ako 150-minút trvajúcim koncertom fanúšikov v Prahe. "Koncerty boli užasné, atmosféra výborná. Fanúškovia nabudení a aj my sme si to užívali! Praha je pre koncertovanie vždy výnimočná a navyše tam žije veľa Slovákov, ktorí sú veľmi vďačným publikom," dodal Topor.


Jedinečná atmosféra zachytená na DVD

Tublatanka si na turné pozvala aj sláčikové kvarteto Adventure Strings, ktoré rockerov sprevádza pri niekoľkých najznámejších hitoch. Zaujímavé prevedenie skladieb z turné si fanúšikovia budú môcť už čoskoro pozrieť aj na koncertnom DVD.
 
"Jeden z koncertov sme nahrali a pripravujeme z neho špeciálne DVD. Veľa fanfúšikov nám písalo, aby sme náš koncertný program zaznamenali, pretože si to zaslúži. A hlavne sa im páčilo spojenie so sláčikovými nástrojmi. Tublatanka je silná najmä v živých vystúpeniach vďaka Maťovmu excelentnému spevu, energickému výkonu každého z hráčov, súdržnosti a prístupu k fanúšikom," uzavrel basgitarista.

Po koncerte v Prahe sa kapela vráti na Slovensko. Oslavy 30 rokov na scéne zakončí Tublatanka 26. decembra vianočným koncertom v Trenčíne. Lístky na toto špeciálne vystúpenie sú v predaji na stránke Predpredaj.sk.  

Zostávajúce termíny turné 30 rockov Tublatanky:

13.11. - Praha, Incheba Aréna
21.11. - Levice, Športová hala
29.11. - Jindřichúv Hradec, KC Jitka
26.12. - Trenčín, Piano klub - kúpiť lístky

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Patrik Ratajský

Súvisiaci interpreti: Tublatanka