Stvoriť v menej ako trojminútovom videu paralelný svet a vyrozprávať príbeh nie je ľahká úloha, no režisérovi nového videoklipu skupiny Korben Dallas sa to podarilo na výbornú. Teda, pokiaľ nepožadujete, aby veci dávali zmysel. My máme nonsensové klipy s vtipnou symbolikou radi, preto sa veľmi tešíme, že Vám ho môžeme priniesť ako prví.

Pieseň Beh je s dvoma minútami a 40 sekundami (albumová verzia) druhou najkratšou na aktuálnej štúdiovke bratislavského tria Korben Dallas - Karnevalová vrana. Zároveň je jednou z najchytľavejších, a tak bola celkom logickou voľbou na ďalší, v poradí už tretí videoklip z tejto platne. Jeho režisérom je Juraj Lehotský, ktorého debutový film - dokument Slepé lásky - získal v roku 2008 prestížnu cenu CICAE na festivale v Cannes. Tento rok zase uviedol do kín svoj prvý veľký hraný film Zázrak.

V spomenutých celovečerných snímkach sa režisér dotýka vážnych tém zakorenených v realite, no v klipe Beh ukázal aj svoju humornú stránku a bohatú predstavivosť. Text z pera Moniky Kompaníkovej o dilemách a zmysle/nezmysle života dnešného mestského človeka posúva ďalej prostredníctvom surreálnych výjavov a kurióznych situácií. Snaha o ich pochopenie nie vždy dopadne dobre, no ako vizuál k dynamickej bigbítovej piesni funguje videoklip dokonale. Nový rozmer pritom obrazy dodávajú nielen slovám, ale aj hravým aranžmánom - viď "kotkodákanie" členov kapely.

Korben Dallas - z natáčania videoklipu Beh Zdroj: Facebook.com/korbenbandNatáčanie videoklipu Beh

Po videoklipoch Otec a Zlatý jeleň, ktoré priblížili atmosféru nahrávania, resp. koncertu, tak Korben Dallas do tretice prichádza s klipom, ktorý okrem kvalitného spracovania zaujme aj nápadom a kreativitou. Zatiaľ najlepší klip kapely, ktorý bol natočený za dva dni na lokáciách v Bratislave a okolí Sobotišta, Vrboviec a Chvojnice, je zároveň naším favoritom medzi doterajšími videopremiérami na Hudba.sk.


Hudba: Juraj Benetin
Text: Monika Kompaníková
Réžia: Juraj Lehotský
Kamera: Tomáš Stanek
Strih: Matej Beneš
Postprodukcia: Ekran, Peter Koštáľ

Skupina Korben Dallas má za sebou klubové turné na podporu spomínaného druhého albumu, ktorý vyšiel v júni vo vydavateľstve Slnko Records. Vypredané koncerty v Bratislave, Banskej Bystrici, Leviciach, Košiciach, Prešove aj Poprade odohrala skupina v zložení Juraj Benetin (spev, gitara), Lukáš Fila (basgitara) a Ozo Guttler (bicie) s hosťujúcim gitaristom Ľubom Petruškom (Chiki Liki Tu-a). Ďalšie plánované novembrové vystúpenia však boli z dôvodu nečakanej operácie bubeníka zrušené. Prajeme skoré uzdravenie!

Prečítajte si: Karnevalová vrana - silný adept na slovenský album roka

Text: Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas