Český hudobník David Koller dnes v premiére na iDnes.cz zverejnil nový singel. Podieľal sa na ňom producent Steve Lyon, s ktorým spolupracovali napríklad Paul McCartney, Depeche Mode či The Cure. Skladba sa bude nachádzať na Kollerovom novom sólovom albume, ktorý plánuje dokončiť začiatkom budúceho roka.

Materiály k piesni Ani ty ani já mal Koller už nejaký čas v šuplíku, s jej dokončením mu pomohla mladá slovenská poetka Mirka Ábelová. "Textárka a poetka Mirka Ábelová mi za jeden deň pomohla urobiť pieseň. Následne som mal skvelú možnosť pracovať na nej s ľuďmi, ktorých zvuk je možné počuť na mnohých nahrávkach, ktoré mám rád," objasnil spevák. Pieseň si môžete vypočuť v článku na iDnes.cz.

Člen kapely Lucie, ktorá tento rok odohrala veľké comebackové turné (reportáž), predstaví skladbu po prvý raz naživo v nedeľu 16. novembra v Prahe na koncerte v MeetFactory. "Bude to naša príprava na pondelňajšie vystúpenie nazvané Znovu 89, ktoré sa bude konať 17. novembra na Václavskom námestí," uviedol hudobník a o veľkej verejnej akcii v deň výročia Nežnej revolúcie dodal: "V našom bloku si pozveme na pódium aj Lenku Dusilovú, Dana Bártu, Michaela Kocába alebo Petra Vášu. Akciu, ktorá potrvá od 18:00 do 20:00 bude v priamom prenose vysielať Radiožurnál."

David Koller sa preslávil najmä ako člen spomínanej kapely Lucie, ktorá pôsobí na scéne od polovice 80. rokov minulého storočia, no od roku 2004 až do decembra 2012 mala pauzu. Skupina nahrala sedem štúdiových albumov, zatiaľ posledným je nahrávka Dobrá kočzka, která nemlsá (2002). Koller je známy aj z formácií Kollerband, Pusa, Žentour či Jasná páka. Zatiaľ poslednú radovú sólovku Teď a tady vydal v roku 2010.

Zdroj: SITA (iDnes.cz, archív)
Foto: Ondřej Pýcha - Davidkoller.cz

Súvisiaci interpreti: David Koller