Novozélandská speváčka Lorde zverejnila remix skladby Yellow Flicker Beat, o ktorý sa postaral americký rapper a producent Kanye West. Obe verzie sa budú nachádzať na soundtracku snímky Hry o život: Drozdajka - 1. časť, ktorý sa dostane do predaja 17. novembra.

Zostavenie kompilácie dostala na starosť samotná Lorde, ktorá k spomínanej piesni Yellow Flicker Beat len nedávno zverejnila videoklip. Okrem nej na soundtrack prispeli aj interpreti ako Chvrches, Bat For Lashes, The Chemical Brothers, Major Lazer, Ariana Grande, Q-Tip, Pusha T, Haim či Miguel. Spomínaná snímka režiséra Francisa Lawrencea sa dostane do slovenských kín 20. novembra. Zahrali si v nej Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks či už zosnulý Philip Seymour Hoffman.

18-ročná Lorde dobyla vlani v októbri so skladbou Royals americký singlový rebríček Billboard Hot 100. Vo veku 16 rokov a jedenásť mesiacov sa tak stala najmladším interpretom, ktorý sa dostal na čelo tohto rebríčka od 14. novembra 1987, keď v Billboarde triumfovala americká speváčka Tiffany s piesňou I Think We're Alone Now.

Lorde sa okrem toho stala aj prvou novozélandskou hudobníčkou, ktorá spomínaný rebríček dobyla ako hlavný interpret. Skladba Royals vyšla najprv na speváčkinom prvom EP The Love Club (2013) a neskôr aj na jej zatiaľ jedinom albume Pure Heroine (2013). Držiteľka dvoch cien Grammy či jednej BRIT Award má na konte aj single ako Tennis Court alebo Team.


Tracklist soundtracku snímky Hry o život: Drozdajka - 1. časť:

01. Stromae feat. Lorde, Pusha T, Q-Tip & Haim - Meltdown
02. Chvrches - Dead Air
03. Tove Lo - Scream My Name
04. Charli XCX feat. Simon Le Bon - Kingdom
05. Major Lazer feat. Ariana Grande - All About Me
06. Raury - Lost Souls
07. Lorde - Yellow Flicker Beat
08. Tinashé - The Leap
09. Bat For Lashes - Plan The Escape
10. Grace Jones - Original Beast
11. Lorde - Flicker (Kanye West Rework)
12. XOV - Animal
13. The Chemical Brothers feat. Miguel & Lorde - This Is Not A Game
14. Lorde / Ladder Song

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/lordemusic

Súvisiaci interpreti: Kanye West, Lorde