Anglický hudobník Ed Sheeran dnes vydáva dlho avizovanú reedíciu svojho úspešného druhého albumu x (2014). Dvojdisková Wembley Edition obsahuje aj pieseň Lay It All On Me s Rudimental či tri doteraz nevydané skladby English Rose, Touch And Go a New York, na ktorých sa podieľali Rick Rubin, Emile Haynie, Jeff Bhasker a Johnny McDaid.

V Anglicku sa album x stal najpredávanejším titulom roku 2014 a darí sa mu aj naďalej. Zatiaľ je najžiadanejším artiklom aj tento rok a v desiatke najpredávanejších strávil už 71 týždňov. Do histórie sa platňa zapísala aj ďalšími rekordami. Prvýkrát sa všetky skladby z jedného albumu dostali do britskej Top 100 a singel Thinking Out Loud sa nedávno stal prvou nahrávkou, ktorá na Spotify dosiahla hranicu 500 miliónov prehraní. Mimochodom, Sheeranove pesničky tam nájdete vo viac ako 38 miliónov playlistoch. A nakoniec, komerčne úspešný album Edovi priniesol aj cenu Brit Awards v kategórii Najlepší britský album 2014.

Na čerstvo vydanú reedíciu sa dostali aj bonusové skladby, ktoré pôvodne vyšli v rámci deluxe edície albumu. Medzi nimi je aj pieseň I See Fire zo soundtracku filmu Hobit: Smaugova pustatina (2013). Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na DVD Ed Sheeran: Jumpers for Goalposts. Dokument ponúkne záznamy z troch koncertov, ktoré 24-ročný Sheeran odohral tento rok v júli na štadióne vo Wembley. 



- informácie o službe Deezer -

Tracklist albumu Ed Sheeran - x - Wembley Edition:
 
1. One 
2. I'm A Mess 
3. Sing 
4. Don't 
5. Nina 
6. Photograph 
7. Bloodstream 
8. Tenerife Sea 
9. Runaway 
10. The Man 
11. Thinking Out Loud 
12. Afire Love 
13. I See Fire 
14. All Of The Stars 
15. English Rose 
16. Touch And Go 
17. New York 
18. Lay It All On Me f. Rudimental 


Spevák, celým menom Edward Christopher Sheeran, je rodákom z mesta Hebden Bridge, odkiaľ sa v roku 2008 presťahoval do Londýna, kde chcel rozbehnúť hudobnú kariéru. V septembri 2011 vydal debutový album s názvom +, z ktorého pochádzajú single The A Team, You Need Me, I Don't Need You, Lego House, Drunk, Small Bump a Give Me Love.

Vlani uviedol na trh spomínanú štúdiovku x, z ktorej ponúkol skladby Thinking Out Loud, Sing, Don't či Photograph. S oboma nahrávkami dobyl UK Chart a s druhou aj americký albumový rebríček Billboard 200. Podarilo sa mu získať napríklad štyri BRIT Awards, dve Ivor Novello Awards či dve MTV Europe Music Awards. 

Zdroj: SITA (RollingStone.com)
Foto: Warner Music

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran