Člen Rock'n'rollovej siene slávy, spevák a skladateľ Ozzy Osbourne vydáva nový singel Under The Graveyard, ktorý je jeho prvou novou sólovou skladbou po takmer desiatich rokoch. Zároveň zverejnil dátumy preložených koncertov vo Veľkej Británii a v Európe v rámci turné No More Tours 2. V Prahe a vo Viedni tak po zmene termínu vystúpi až v novembri 2020.

V pražskej O2 aréne sa predstaví 13. novembra 2020 a vo viedenskej Stadthalle o tri dni neskôr (16.11.). Pôvodne sa oba koncerty mali konať vo februári 2020 ako pridané zastávky v rámci európskej šnúry, ktorú Ozzy Osbourne zo zdravotných dôvodov nemohol odohrať tento rok. Niektoré koncerty šnúry tak preložil už druhýkrát. Pozitívom však je, že fanúšikom bude môcť predviesť aj novú tvorbu.

Prvou lastovičkou je spomínaná novinka Under The Graveyard. Silná balada s rockovými základmi je zároveň prvým oficiálnym singlom z pripravovaného albumu Ordinary Man, ktorý vyjde na labeli Epic Records začiatkom roka 2020. "Tento album bol darček od mojej vyššej sily. Je to pre mňa dôkaz, že sa nikdy nemám vzdávať," hovorí Ozzy. Skladbu nahral v Los Angeles, gitary sa ujal producent Andrew Watt, basgitary Duff McKagan (Guns N' Roses) a za bicie sa posadil Chad Smith (Red Hot Chili Peppers).


"Začalo to tým, že ku mne prišla moja dcéra Kelly a povedala: 'Chceš pracovať na pesničke s Post Malone?'. Moja prvá myšlienka bola, 'kto je, sakra, Post Malone?'. Išiel som k Andrewovi (Wattovi) domov a ten mi povedal, že to urobíme veľmi rýchlo. Keď sme pesničku dokončili, spýtal sa ma, či by som mal záujem začať pracovať na novom albume. Povedal som, že by to bolo, k*rva, dobré, ale že práve teraz nemám v pláne stráviť ďalších šesť mesiacov v štúdiu. Takže sme album natočili veľa rýchlo. Duff a Chad prišli, zajamovali sme si počas dňa a po večeroch som pracoval na skladbách. Dúfam, že si ich ľudia užijú, pretože som do nich vložil svoje srdce i dušu," hovorí Ozzy o nahrávaní albumu.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Petr Novák z Live Nation a vydavateľstvo Sony Music. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Ozzy Osbourne