Americká pop-rocková skupina OneRepublic ohlásila nový termín bratislavského koncertu, ktorý sa mal pôvodne uskutočniť v novembri tohto roka. Nielen slovenská zastávka dlho plánovaného turné sa však kvôli pandémii presúva o takmer celý jeden rok.

Šestica hudobníkov, ktorých svet pozná pod názvom OneRepublic, ohlásila náhradné termíny európskeho koncertného turné. Vzhľadom na situáciu vo svete a protipandemické opatrenia v mnohých krajinách sveta sa bratislavský koncert, ktorý bol pôvodne plánovaný na november tohto roka, presúva na budúci rok. Všetky zakúpené vstupenky pritom zostávajú v platnosti na nový termín, ktorým je piatok 5. novembra 2021.

Zimný štadión Ondreja Nepelu ožije hitmi ako Apogolize, Wherever I Go, Love Runs Out, All The Right Moves, Secrets, či Counting Stars. Okrem skladieb, ktoré mapujú úspešnú hudobnú kariéru zoskupenia, zaznejú aj pesničky z pripravovaného albumu Human či najnovší singel Wild Life, ktorý kapela na čele so spevákom a skladateľom Ryanom Tedderom nahrala pre nový film Clouds z distribúcie Disney+.


Filmová novinka zachytáva príbeh mladého hudobníka, ktorého čaká niekoľko posledných mesiacov života. Počas nich sa obráti k hudbe, ktorej venuje maximum času, ktorý mu zostáva. Film je založený na skutočnom príbehu a na živote muzikantov Zacha Sobiecha a jeho najlepšieho priateľa, skladateľa piesní Sammyho Browna. Filmová verzia videoklipu vizuálne napovedá, akým smerom sa bude dojímavý filmový príbeh uberať. Skladbu spoločne zložili John Nathaniel a členovia OneRepublic Brent Kutzle a Ryan Tedder. 

Fanúšikovia tak dostali aspoň malú náplasť za to, že album Human, o ktorom kapela prvýkrát informovala už v roku 2019, sa napokon tento rok na trh nedostane. Pôvodne mal vyjsť už v máji, vzhľadom na pandémiu a preložené turné sa však kapela rozhodla posunúť aj vydanie štúdiovky až na rok 2021. Z očakávanej nahrávky pritom už vyšlo päť singlov - Rescue Me, Wanted, Somebody to Love, Didn't I či Better Days. Výhodou je, že kým sa fanúšikovia dočkajú koncertov, budú všetky novinky poznať rovnako dobre ako staré hity.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Janka Marczellová z agentúry Vivien. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Dennis Leupold