Presne o týždeň, 19. decembra, sa začína hlasovanie v ankete Slávik 2011. Štrnásty ročník tejto ankety o najobľúbenejších interpretov slovenskej populárnej hudby dnes oficiálne otvorili na tlačovej konferencii organizátori - produkčný dom Forza a agentúra Oklamčák Production. Hlasovanie potrvá do 31. januára budúceho roku.

Ako v predchádzajúcich ročníkoch ocenení budú zlatí, strieborní a bronzoví Slávici v kategóriách speváčka, spevák a hudobná skupina, vyhlásení budú aj Skokan roka, Objav roka a Rádioslávik Rádia Expres. O hite roka rozhodnú čitatelia denníka Nový Čas.

Novinkou 14. ročníka je hlasovanie, ktoré bude možné už iba prostredníctvom SMS správy. Hlasujúci bude mať možnosť zahlasovať pre každú kategóriu zvlášť samostatnou SMS na číslo 6664, v ktorom uvedú okrem kľúčového slova troch svojich favoritov v poradí zlatý, strieborný a bronzový. Takto im pridelia tri, dva, resp. jeden bod. Zároveň bude na stránkach www.forza.sk a www.azet.sk/slavik k dispozícii online formulár, po ktorého vyplnení dostane hlasujúci unikátny kód, ktorý pošle v SMS na číslo 6664.

Štatút ankety a pravidlá hlasovania budú od 19. decembra 2011 k dispozícii na oficiálnej stránke produkčného domu Forza. Hudobní fanúšikovia budú mať po skončení hlasovania (31.1.) možnosť ešte raz podporiť svojich favoritov dohlasovaním počas priameho prenosu 26. februára. Aj v tomto ročníku čaká na jedného z hlasujúcich osobný automobil.

"Keďže je to anketa ľudu, tak tí z nás, ktorí dostali Slávika, dostali ho od ľudí, je to také meradlo popularity, obľúbenosti. Ja som za, pretože to niečo ukáže človeku a vždy doteraz som si práve toto vážila. Tie ceny, kde hlasujú ľudia, sú tie najvzácnejšie, pretože je to široká mienka," povedala na dnešnom stretnutí s médiami pre TASR šesťnásobná Zlatá slávica Zuzana Smatanová.

"Nám sa Slávik páči a tešíme sa z neho. Tešili sme sa z neho, aj keď sme nezískali ceny, teraz sa tešíme o to viac. Dúfam, že tento Slávik bude taký prelomový, nie je dobré, keď vyhráva stále jedna skupina – a teraz idem sám proti sebe – ale je to aj také osvieženie voči ľuďom, ale, samozrejme, v tej prvej nominačnej päťke by sme chceli ostať," dodal pre TASR Mário Kuly Kollár, líder päťnásobného Zlatého slávika skupiny Desmod.

Galavečer spojený s vyhlásením výsledkov sa uskutoční v nedeľu 26. februára v bratislavskej Inchebe a v priamom prenose ho odvysiela TV JOJ. Režisérom programu bude Jeffo Minařík, ktorý o koncepcii programu uviedol: "Chcem, aby to bol hlavne muzikantský žúr, bude pojatý súčasne, moderne a verím, že to bude predovšetkým dobrá zábava, aká sa od podobných programov očakáva."

Minuloročné prvenstvo v hlavných kategóriách budú obhajovať Zuzana Smatanová, Richard Müller a skupina Desmod. Objavom roka bol Ján Mitaľ, Skokanom roka skupina Good Fancy, cenu Rádioslávik získala Kristína, Hitom roka sa stala skladba Horehronie speváčky Kristíny.

Zdroj: TASR
Foto: TASR - Martin Baumann

Súvisiaci interpreti: Zuzana Smatanová