V lete vydali svoj nový album Everything Now. V júni ju predstavia fanúšikom v našom regióne hneď trikrát. Promotéri sľubujú originálnu a nezabudnuteľnú pódiovú show, počas ktorej zaznejú okrem noviniek aj úspešné hity skupiny Arcade Fire z predošlých albumov.

Šesťčlenná kanadská skupina Arcade Fire vznikla v roku 2001. Takmer rodinnú formáciu založili manželia Régine Chassagne a Win Butler, jeho mladší brat William Butler, Richard Parry a Tim Kingsbury. Na konci roka 2004 sa ku nim pridal Jeremy Gara a v tejto zostave koncertujú v súčasnosti.

Ich hudba je postavená na množstve vplyvov, čo predznamenáva originálnu hudobnú zmes, ktorú produkujú. Okrem popu počuť v ich tvorbe rock, punk, šansón ši bossa novu. Na konte majú päť albumov.


Zaujali hneď tým debutovým s názvom Funeral, ktorý vyšiel v roku 2004. Vzápätí bol nominovaný na Grammy v kategórii Najlepší alternatívny album roka. Na produkcii najnovšieho Everything Now sa podieľali aj Thomas Bangalter z Daft Punk, Steve Mackey z Pulp či Geoff Barrow z Portishead.

O koncertoch Arcade Fire je známe, že sú originálne, plné surového zvuku a úprimných emócií. 15. júna sa o tom budú môcť presvedčiť fanúšikovia v pražskej O2 Aréne, 17. júna v Sport Arene v Budapešti a 18. júna vo viedenskej Stadthalle.



Zdroj: Hudba.sk
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Arcade Fire