Desiaty štúdiový album Together príde na Slovensko predstaviť holandská saxofonistka Candy Dulfer. Hudobníčka známa aj vďaka ikonickému hitu 90. rokov Lily Was Here sa do Bratislavy vracia po ôsmich rokoch.

Skladby z jej aktuálneho albumu bude možné počuť naživo 12. apríla v bratislavskom Majestic Music Clube v rámci celoročného festivalu City Sounds of Bratislava. "Album je inšpirovaný všetkým, čo je skvelé na žánroch džez, disco, soul, dance music a r&b," hovorí hudobníčka o svojom aktuálnom štúdiovom počine.

S hrou na saxofóne začala Candy vo svojich šiestich rokoch, ako desaťročná po prvýkrát koncertovala a vo veku štrnástich rokov založila kapelu Funky Stuff, s ktorou predskakovala aj Madonne. Formáciu si všimol aj legendárny Prince, ktorý mladú saxofonistku pozval na pódium, aby predviedla svoje improvizované sólo.

"Keď chcem saxofón, volám Candy," spieval o nej neskôr v refréne hitu Partyman z roku 1989. Vtedy len dvadsaťročná saxofonistka sa stala súčasťou Princeových štúdiových sedení, ale aj koncertných turné. Legendárnu šnúru Musicology absolvovala už ako stály člen Princeovej kapely.

Na prvé priečky celosvetových hitparád Dufler v roku 1990 katapultoval duet s Daveom Stewartom z Eurythmics Lily Was Here. V tom istom roku koncertovala s Pink Floyd a vydala svoj debutový album Saxuality, nominovaný na najprestížnejšie hudobné ocenenie Grammy.

Zoznam jej hudobných spoluprác zahŕňa aj hviezdy ako Beyoncé, Maceo Parker, Aretha Franklin, Marcus Miller, Chaka Khan či Van Morrison.


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/csbratislava

Súvisiaci interpreti: Candy Dulfer